Paspoort, naast de kroket, uit de muur

Een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kan in Apeldoorn binnenkort uit de muur gehaald worden. De gemeente Apeldoorn wil een zogeheten paspomaat. Bewoners moeten een nieuw identiteitsbewijs nog wel aan de balie in het gemeentehuis aanvragen. Nu is het zo dat mensen dan na twee dagen terug moeten komen om het paspoort op te halen.

Via de paspomaat kunnen mensen ook buiten kantoortijden hun paspoort scoren. De paspomaat is vergelijkbaar met een geldautomaat. De burger kan het paspoort ophalen met behulp van een speciale code. Met name rond de beveiliging van de automaat moet er nog het nodige uitgezocht worden. En het rijk moet Apeldoorn nog wel toestemming geven voor het paspoort uit de muur.

Lees ook:Mobiel gemeentehuis mag geen paspoort afgeven
Lees ook:Vlaanderen leert Balkenende Westerschelde uitbaggeren
Lees ook:Nederlander geeft overheid een mager zesje
Lees ook:Hallo Den Haag: ik wil geen ‘afspraakje’, ik wil een ID
Lees ook:Politiechef Van Baal verhuist na kritiek op vervoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.