Ook Wilders ordinaire carrierepoliticus

Zoals Ambtenaar Blog al eerder constateerde, is ook Geert Wilders een doodordinaire carrierepoliticus.

Dat wordt maar weer eens bevestigd door een nu opgedoken interview met Wilders, twee weken na de aanslagen van 11 september.

Hij was toen te gast bij Barend & Van Dorp en zei toen onder andere dat er met de islam ‘niets mis, het is een te respecteren godsdienst’. De ideeen van Pim Fortuyn noemde hij ‘verwerpelijk’.

Hoe deze uitspraken te plaatsen ten opzichte van zijn huidige opvattingen?

Simpel, Wilders is een carrierepoliticus zoals vele andere politici. Hij heeft nog nooit een normale baan gehad, de politiek is zijn enige kunstje.

Met zijn huidige standpunten verzekert hij zich van een grote aanhang en voldoende dollars uit rechtse kringen in de Verenigde Staten en Israel.
Niks op tegen, maar wel goed om te weten.

Lees ook:Gemiste kans, Agnes
Lees ook:Wilders = Jomanda
Lees ook:Minder service door commercie bij Postbus 51
Lees ook:We leven in een haatzaaiende democratie
Lees ook:Geert Wilders-show politiek moment van het jaar

16 reacties op “Ook Wilders ordinaire carrierepoliticus

 1. Michel de Lange

  Dit is 9 jaar geleden toen was hij politicus voor de vvd dus hij verkondigd de vvd lijn.Daar komt bij dat er na 2001 veel veranderd is wat betreft moslims in dit land.Denk maar eens aan de afslachting van theo van gogh en de vele bedreigingen uit de moslim hoek.Iedereen die de islam aanpakt word met de dood bedreigd nee bij wilders zijn zijn ogen na 2001 gelukkig open gegaan.Zou bij meer mensen moeten gebeuren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joris

   Er is inderdaad veel veranderd. Het terrorisme is in steeds meer landen onder de duim. Kijk bv. naar het grootste moslimsland Indonesie, waar de roots liggen van de heer Wilders. De ingtegratie van Marokkanen en Turken loopt in ons land ook niet echt slecht. Ca.10 jaar geleden werd nog in meerderheid in Marokkaanse gezinnen alleen Marokaans gesproken. Dat is nu nog ca. 30 procent.
   En de heer Wilders zelf zegt nu dat zijn opinie over de islam voor hem geen breekpunt is om toe te treden tot een kabinet, de AOW leeftijd wel. Zou hij op de stemmen jagen van die bejaarde Marokkanen en Turken die ons land hebben helpen opbouwen?

     /   Beantwoorden  / 
 2. Cas

  Ik vind het erg zielig om zo te reageren.
  Man, Wilders is ook maar een mens en alhoewel ik zeker niet met al zijn iedereen eens ben vertegenwoordigt deze man de ideeen van een groot deel van de bevolking, misschien wel meer dan 50 procent!!! Veel mensen zullen niet op hem stemmen omdat ze dat niet durven. Men durft niet stout te zijn. Waar stem ik op?? Weet ik nog niet. Okee, misschien stem ik wel op die eikelige kltzk van een Wilders

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Vooral doen, krijg je nog een grotere rotzooi!!!

     /   Beantwoorden  / 
 3. Michel de Lange

  Nee voor 2001 had ik en mjn familie weinig last van de moslims in dit land.Dat is de laatste 9 jaar radicaal veranderd.Mijn 2 dochters worden als ze schaars gekleed zijn voor hoer uitgescholden.Homo’s kunnen moelijk over straat anders worden ze door marokkanen in elkaar geslagen enz.Hier waar ik woon liep eerst(voor 2001) bijna niemand met een hoofdoek op ineens lopen vele die 25 jaar geen hoofddoek op hebben gehad ineens met een hoofddoek op en kijken de andere kant op als ze je zien.Nee onze maatschapij is echt radicaal veranderd en dat heeft wel degelijk met de islam te maken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Debora

   Als moslims voor 2001 geen problemen gaven, dan kun je dus ook niet (zoals Wilders tegenwoordig doet) de schuld bij de religie leggen. Als de religie Islam leidt tot gewelddadig gedrag, dan was dat voor 2001 ook zo. Anders ligt het dus niet aan de religie, maar aan iets anders.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Michel de Lange

    Voor 2001 hield de islam in nederland zich gedeinst.Na 2001 veranderde dat zeer snel.En dat heeft wel degelijk met het geloof de Islam te maken.Ik ben verder geen blinde pvv aanhanger ik heb met mijn eigen ogen gezien hoe dit land in 9 jaar is veranderd.En ja daarom is het ook niet verwonderlijk dat ook Wilders zijn mening heeft aangepast(al gaat hij soms wel wat te ver)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     Extremisme is er altijd geweest. En dat GW daar tegen ageert zoals hij in 2001 deed heel terecht. Daarna is is hijzelf een een exremist geworden in zijn anti-islam uitlatingen. Daar krijg je natuurlijk ook weer een reactie op. Ik zie het als actie reactie enz. Daarom is het zaaks dat zeker politici de boel niet nog eens gaan aanwakkeren anders krijg je heel onfrisse zaken.

       /   Beantwoorden  / 
     1. R. Duijnmeijer

      Je kunt Wilders in zekere zin zelfs “fundamentalist” noemen. Toch is het goed dat er politiek evenwicht is/komt. Turkse en Marokkaanse rechtse belangen worden in dit land het beste door linkse politieke partijen gediend.

        /  
    2. Debora

     “Voor 2001 hield de islam in nederland zich gedeinst.”
     .
     Tuurlijk liefje. Ze zijn hier geïnfiltreerd en hebben samengespannen om vanaf 2001 ons het leven zuur te maken. ;-)
     .
     Maar goed, even serieuzer. De wereld is inderdaad verandert sinds 2001. Dat komt door aanslagen in de VS door moslim extremisten en is vervolgens sterk versterkt door de reactie daarop van de VS en Europa. Het rijke westen heeft de afgelopen 9 jaar in twee onterechte oorlogen vele onschuldige moslims vermoord. En het rijke westen blijft dat maar recht praten. Niemand die het lef heeft excuses aan te bieden. (Alleen al Balkende vorige week, die feitelijk het hele rapport Davids naar de prullenbak verwees). Dan is het toch niet vreemd dat een kleine groep moslims zich beledigd en aangevallen voelt en idiote dingen gaat doen, zoals de moord van van Gogh. Wel fout! Heel fout!! Maar niet vreemd. Als ik jou een mep verkoop moet ik immers ook niet verbaast zijn als je terug slaat.
     .
     Daar tegenover staat een hele grote groep moslims die elke ochtend op staat om naar z’n / haar werk te gaan, netjes hun belasting betalen, zich aan de wet houden en gewoon hun leven leiden. En met lede ogen aanzien hoe anderen in naam van hun geloof verschrikkelijke dingen doen. En vervolgens ook nog moeten aanzien dat andere idioten hun geloof daar de schuld van geven. Terwijl ze zelf nooit iets fout gedaan hebben.
     .
     Wanneer ik lees over misstanden bij katholieken (misbruik door priesters, om maar eens wat te zeggen) dan geef ik daar ook niet de religie de schuld van. Een religie is een ding, betekenisloos op zich. Het doet pas wat als een mens er mee aan de haal gaat.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank Bikker

      He, he, eens iemand die nadenkt. Ik ben het niet 100% met je eens, maar je papegaait tenminste niet.

        /  
 4. anoniem

  Er zijn vele politici die hun mening hebben moeten aanpassen na 2001.Want de islam bleek toch niet zo onschuldig als gedacht.

    /   Beantwoorden  / 
 5. R. Duijnmeijer

  Is het iemand weleens opgevallen dat na 2001 in Nederland de term “Mohammedanen” niet meer gebruikt wordt?

    /   Beantwoorden  / 
 6. Nogeert

  Geert Wilders is een intrigant. Hij is de Caius Catastrofus van Nederland (uit Asterix en de Intrigrant).

  Hij leeft van ruzie en dat is ook het enige wat hij doet, mensen tegen elkaar opstoken.

  Als het hem meer stemmen oplevert scheert hij zich kaal en koopt een tulband.

  Meer lezen:
  pvverszijnwatjes.hyves.nl/blog

    /   Beantwoorden  / 
 7. Merel

  Wilders is oke.

  Kan me dood ergeren aan mensen die CDA stemmen, omdat hun ouders dat ook altijd deden. Dit land en wij gaan naar de kl… als het roer niet drastisch omgegooid wordt.

  Bekijk het verkiezingsprogramma van de PVV, en beslis, lul niet uit je nek.

  Piepende Merel

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nogeert

   Merel, het klinkt echt alsof je andere opvattingen niet serieus neemt. Mogen mensen geen CDA stemmen?

   Ik heb de voornemens van de PVV bekeken. En dat lijkt wel heel erg op de vroegere Apartheid in Zuid-Afrika. Alleen nu (voorlopig?) op geloof in plaats van op huidskleur.

   Meer lezen:
   http://pvverszijnwatjes.hyves.nl/blog/

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.