Meer ambtenaren van de straat naar Den Haag

Ambtenaren in spe krijgen vanaf volgend jaar een opleiding van internationale allure in Den Haag, zegt de Uni Leiden. Vanaf 2010 jaar vestigt het University College voor bachelors- en de School of Government voor masterstudenten zich in het nationale ambtenarenwalhalla.

Dit onderdeel van de Universiteit Leiden moet plaats gaan bieden aan 2000 ambtenaren in opleiding.

Het gaat al jaren niet zo goed met de universiteit van Leiden. Misschien heeft ze daarom het college-kunstje van de Universiteit Utrecht afgekeken. (Het schijnt dat onze toekomstige koning al plaatsen voor z’n meisjes in Den Haag heeft gereserveerd.)

Aanleiding voor de ambtenaren-uni is volgens een woordvoerder van de Universiteit Leiden ‘het huidige tijdsgewricht dat vraagt om een brede bestuursopleiding’.

Ik loop regelmatig in het Haagse rond en het eerste wat me elke keer weer opvalt is dat je op de verschillende ministeries struikelt over de net afgestudeerde beleidsambtenaren die in naam van de minsterie of de overheid de grootst mogelijke onzin verkopen. 

Den Haag heeft geen afgestudeerden nodig, maar ambtenaren van de straat. Mensen die weten wat er in de maatschappij leeft en dat weten te vertalen in beleid en betrokkenheid.

Lees ook:De politie grabbelt, de grabbelaar telt
Lees ook:Utrecht beste universiteit van Nederland
Lees ook:Nieuwe hobby: gokken op fusie ministeries
Lees ook:Lieve Lola, nog steeds is de meerderheid van ons volk geen ambtenaar
Lees ook:Prinsjesdag: Oranjes en de balkonscène

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.