Lieve Lola, nog steeds is de meerderheid van ons volk geen ambtenaar

De sociaal liberalen en ondernemers in het land hebben er een medium bij: Pluspost. De opiniekrant wordt gemaakt door een paar columnisten, die hun visie als volgt formuleren:

‘Veel belang wordt gehecht aan de vrije markt met een beperkt aantal faire en bewaakbare spelregels. Dus ook aan zelfstandig ondernemerschap, de drijvende kracht in elke economie!’

Da’s fijn denk ik dan. En nu? Ja, niks. Bij gebrek aan visie, worden ‘de politiek’ en ‘de ambtenaar’ weer eens door de stront gehaald. Zo gaat Riens Meijer onder de kop ‘Nederland ontbeert politiek leiderschap op een cruciaal moment’ - inkoppertje waar niemand in Nederland het mee oneens kan zijn – als volgt te keer:

‘Nog steeds is de meerderheid van ons volk geen ambtenaar. Dat is vervelend voor den Haag, maar het ís niet anders. Weliswaar tracht den Haag ons allen ervan te overtuigen dat ze het daar het beste weten, maar dat willen wij maar niet begrijpen.

Nog steeds wordt er door politici gezegd dat je, om in den Haag te kunnen werken, de politieke mores en gewoonten moet kennen. Haal je de koekoek. Die Haagse mores zijn er op gericht om het leven daar voor de aanwezigen tot een succes te maken. Of dat voor het land en het volk goed is, is daarbij een secundaire overweging. Het gaat er om de volgende keer weer gekozen te worden.’

Lieve Pluspost-Lola, de suggestie dat het gevaar dreigt dat de meerderheid van Nederland uit ambtenaren zou bestaan is natuurlijk baarlijke nonsens. Heeft de columnist een blauwtje gelopen bij Pechtold of Wilders …? Ambtenaren ken uw vijanden! Kom op Lola!

Lees ook:Nederland telt een miljoen ambtenaren
Lees ook:Vuurwerk verwacht in de ministerraad
Lees ook:Biculturele ambtenaar als dijkgraaf ?
Lees ook:Andrée van Es machtigste onder de glazen stolp
Lees ook:Balkenende belooft GTST in verkiezingen

0 reacties op “Lieve Lola, nog steeds is de meerderheid van ons volk geen ambtenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.