Medailles voor militairen, agenten en burgers

uruzganHonderd leden van het onlangs uit Afghanistan teruggekeerde Provincial Reconstruction Team (PRT) en het Police Mentoring Team (PMT) militairen hebben in Arnhem hun  Herinneringsmedailles voor Vredesoperaties ontvangen.

Het gaat om een bont gezelschap van militairen van alle krijgsmachtdelen, politieagenten en burgers die in de periode van april tot september dit jaar waren uitgezonden in het kader van de Taskforce Uruzgan.

Het PRT richt zich op de wederopbouw van bestuur en voorzieningen in de Zuid-Afghaanse provincie Urzugan. De kerneenheid van het zevende PRT was 11 Afdeling Rijdende Artillerie.

Naast militairen waren binnen het PRT ook veel functioneel specialisten actief, reservisten met voor de missie relevante specialismen.

Het PMT maakt deel uit van het PRT en richt zich op het opleiden, trainen en begeleiden van de Afghaanse politie. Deze eenheid werd gevormd door leden van de Koninklijke Marechaussee en politie. Militairen van 11 Tankbataljon zorgden voor de beveiliging van de PMT’s.

Lees ook:Al 20.000 Nederlandse militairen naar Afghanistan
Lees ook:Medaille voor militairen in vredesoperaties
Lees ook:Afghanistan-missie kost ons al miljard euro
Lees ook:Militairen opgepakt na vechtpartij met politie
Lees ook:Prinsjesdag: Wie zit waar in de Ridderzaal ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.