Al 20.000 Nederlandse militairen naar Afghanistan

afghanistanSinds het begin van de missie in Afghanistan in 2006 zijn er bijna 20.000 Nederlandse militairen in Afghanistan actief geweest. Dat zei minister Eimert van Middelkoop van  Defensie vandaag tijdens overleg in de Tweede Kamer over Afghanistan.

Volgens hem betekent dit dat veel Nederlanders, zeker als je het thuisfront meetelt, een persoonlijke betrokkenheid bij de missie hebben gekregen.

De meeste militairen dienden in de provincie Uruzgan, maar ook in Kabul en in Kandahar waren en zijn ze actief.

Lees ook:Herinneringsmedaille voor Afghanistangangers
Lees ook:Afghanistan-missie kost ons al miljard euro
Lees ook:Medailles voor militairen, agenten en burgers
Lees ook:Nieuwjaarsduik Nederlandse militairen in Afghanistan
Lees ook:Militairen in Chora krijgen nieuw koffiezetapparaat

Eén reactie op “Al 20.000 Nederlandse militairen naar Afghanistan

  1. Jules Vismale

    Onze regering heeft het mooi voor elkaar gekregen om Nederlandse militairen naar Afganistan te sturen. Een partij als de PVDA verafschuwd echter militarisme en autoriteit en linkse politici hebben het Nederlandse leger al decennia’s grote schade berokkend! Tijdens het uitbreken van WO I waren zowel de politici en de burgers verbazingwekkend genoeg stapeldol op oorlog en werd vrede juist verafschuwd! Hoewel de mens de oorlog liefheeft is de liefde niet wederzijds want oorlogen ontpoppen zich als een soort monsters zoals Dracula, Weerwolf, Frankenstein of een draak uit een sprookje die met talloze mannen (dus niet met jonge meisjes!) moet worden gevoed. Er waren aan beide kanten, zowel bij de geallieerden als de Centralen, bevelhebbers die zich als ezels ontpopten terwijl hun soldaten als leeuwen vochten! Miljoenen mannen werden echter door generaals als Falkenhayn, Haig, Nivelle, Samsonov e.a. bij Luik, Ieper, Verdun, Loos, Arras, de Somme, Tannenberg, Gallipoli e.v.a. plekken de dood ingejaagd in modderige loopgraven of aan flarden geschoten! Ze liepen vaak in dichte rijen op vijandige machinegeweren en kanonnen af en werden zo gereduceerd tot pulp. Nou zouden tegenwoordig veel mensen zichzelf niet meer willen opofferen voor nutteloze doeleinden dus haal onmiddelijk die militairen terug naar hun eigen land!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.