Medaille voor militairen in vredesoperaties

medaille_vredesoperatiesMilitairen van Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee hebben vandaag de herinneringsmedaille voor vredesoperaties ontvangen. De militairen namen het afgelopen jaar meerdere maanden deel aan militaire missies in Europa, het Midden-Oosten, Afrika of Azië.

In Apeldoorn ontvingen militairen afkomstig van alle 4 de krijgsmachtdelen hun medaille. Deze militairen maakten deel uit van kleinere internationale missies of waren individueel uitgezonden binnen een grotere Nederlandse missie. Het gaat daarbij om missies op de Balkan, Afghanistan, Irak en het Midden-Oosten.

In Arnhem ontvingen militairen van het Operational Mentor and Liaison Team de herinneringsmedaille voor hun inzet in Uruzgan. De OMLT´s vormen een essentieel onderdeel bij de opbouw van het Afghaanse leger.

Een OMLT traint en begeleidt een eenheid van het Afghaanse leger in Uruzgan, zodat die op termijn zelfstandig veiligheidsoperaties kan uitvoeren en de taken van de Nederlandse Battlegroup volledig kan overnemen.

Om deze training en begeleiding goed te kunnen doen, leven en opereren de leden van de OMLT samen met de Afghaanse collega’s.

Lees ook:Militair Mark Leijsen gesneuveld in Uruzgan
Lees ook:Militair gewond geraakt bij Tarin Kowt
Lees ook:Militairen vinden grondstof bommen in Afghanistan
Lees ook:Medaille voor genisten Burundi missie
Lees ook:Militairen onderscheiden in Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.