Nederland blijft besluiteloos over Westerschelde

De soap van het kabinet Balkenende over het al dan niet uitdiepen van de Westerschelde duurt nog even voort. Volgens minister Gerda Verburg (LNV) laat de regering een ‘final check’ doen naar de kwaliteit van het herstel van de natuur na het uitdiepen.

Op 9 oktober neemt het kabinet dan een beslissing. Nederland heeft België in het verleden beloofd dat de uitdieping van de Westerschelde eind dit jaar klaar zou zijn. Hierdoor wordt het voor grotere schepen mogelijk Antwerpen te bereiken.

Sinds minister-president Balkenende zich dit voorjaar persoonlijk is gaan bemoeien met de kwestie lopen de spanningen tussen  België en Nederland op. Balkenende maakt daarom terugtrekkende bewegingen en laat Gerda Verburg de kwestie verder afhandelen.

Lees ook:Einde aan getreuzel: Hedwigepolder gaat onder water
Lees ook:Balkenende verdrinkt in Westerschelde-kwestie
Lees ook:Vlaanderen dreigt Nederland met boycot Zeeuwse mossel
Lees ook:Wij draaien op voor verkiezingscampagne CDA
Lees ook:Kosten van glossy Gerda verhalen op CDA

Eén reactie op “Nederland blijft besluiteloos over Westerschelde

  1. Hans

    We kennen de daadkracht van dit kabinet ondertussen en daarom zal niemand zich hierover verbassen. Buiten de economische en relationele schade voor onze zuiderburen hebben de Belgen voor de komende 50 jaar weer stof genoeg om op waarheid beruste mopjes over deze EU collega’s te maken. De Belgen hebben natuurlijk het recht om Nederland links of rechtsom te verekenen voor dit onkuis gedrag.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.