Balkenende verdrinkt in Westerschelde-kwestie

Met zijn uitspraak dat hij kan niet zeggen wanneer de aan België beloofde verdieping van de Westerschelde nu echt begint, lijkt premier Jan Peter Balkenende te verdrinken in de Westerschelde-kwestie.

De ene keer doet hij België de belofte om de Westerschelde zo snel mogelijk uit te baggeren. De volgende keer beroept hij zich op allerlei juridische en administratieve procedures om maar niet met de uitdieping te hoeven beginnen.

Volgens de Volkskrantjournalisten Marcel van Lieshout en Ron Meerhof is Balkenende persoonlijk verantwoordelijk voor de groeiende spanning tussen Nederland en België over de Westerschelde.

Het kabinet praat deze week verder over de kwestie. Het debat in de Tweede Kamer werd donderdagavond afgebroken, nadat minister Gerda Verburg (LNV) onwel werd. Blijkbaar moet Verburg premier Balkenende uit de wind houden wat betreft de Westerschelde. De Belgen zijn het gedraai van Balkenende inmiddels meer dan zat. De Belgische regering bezint zich komende week op acties na het getreuzel en gedraai van Balkenende.

Lees ook:Nederland blijft besluiteloos over Westerschelde
Lees ook:Einde aan getreuzel: Hedwigepolder gaat onder water
Lees ook:Escalatie Westerschelde: Balkenende is de boosdoener
Lees ook:Vlaanderen dreigt Nederland met boycot Zeeuwse mossel
Lees ook:Balkenende laat beveiligers geweld gebruiken

0 reacties op “Balkenende verdrinkt in Westerschelde-kwestie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.