Vlaanderen dreigt Nederland met boycot Zeeuwse mossel

De burenruzie tussen Vlaanderen en Nederland dreigt uit de hand te lopen.

Eerst riep de Vlaamse minister-president Kris Peeters de Nederlandse ambassadeur in België op het matje met de eis dat Nederland nu eindelijk eens werk moet maken van de verdieping en verbreding van de Westerschelde.

Daarna volgde het Vlaamse parlementlid Annick de Ridder (Open VLD) met een oproep aan Antwerpse restaurants om geen Zeeuwse mosselen en oesters meer te serveren. Ook dit als protest tegen het uitblijven van baggerwerk- zaamheden in de Westerschelde.

Ik heb niks tegen die boycot, dan eten we die mossels zelf wel op. Het lijkt er intussen op alsof de Vlamingen de chaos in de bananenrepubliek België naar Nederland willen exporteren. Dat gaat ze niet lukken, wij hebben immers Geert Wilders al!
Maar de Vlamingen hebben gewoon gelijk: het kabinet Balkenende IV moet daadkracht tonen en de belofte om de Westerschelde te verdiepen eindelijk eens uitvoeren.

Lees ook:Einde aan getreuzel: Hedwigepolder gaat onder water
Lees ook:Escalatie Westerschelde: Balkenende is de boosdoener
Lees ook:Balkenende verdrinkt in Westerschelde-kwestie
Lees ook:Vlaanderen leert Balkenende Westerschelde uitbaggeren
Lees ook:Nederland blijft besluiteloos over Westerschelde

3 reacties op “Vlaanderen dreigt Nederland met boycot Zeeuwse mossel

  1. André

    Deze die spreken over de “Bananenrepubliek” België , zou ik willen mededelen dat : 111000 Nederlanders er wonen , per jaar worden +- 5000 Nederlanders opgenomen in onze hospitalen voor operatie en onderzoek , 1900 Ned.studeren aan onze Universiteiten , +- 9000 Ned.kinderen lopen lagere en middelbare school ….allemaal in de beruchte “bananenrepubliek”.

      /   Beantwoorden  / 
  2. peetje

    gewoon als hollanders niet meer naar antwerp.
    kijken wat de horeca dat vinden!!
    allemaal naar amsterdam zeker zo gezellig(hollands) en laat die belgen het maar uitzoeken

    ps de westerschelde afsluiten!! dag haven antwerpen

      /   Beantwoorden  / 
  3. W.G.Bijsterbosch

    Het is een grove schande dat er zo omgegaan word met het vruchtbare land en de mensen die daar wonen en daar hun hele roets hebben liggen .
    Het is klink klare onzin dat het uitdiepen van de Westerschelde zo’n prachtig stuk natuur verloren gaat ,want het is voor Natuurmonumenten alleen maar een kwestie van hebben en dan word er niet meer naar gekeken B.V.het eilandje Tiengemeenten je weet niet wat je ziet hoe daar de verwoesting heeft toegeslagen .Ik woon zelf op de Veluwe daar gebeurt het zelfde het land wat daar van de Boeren afgepakt is is een woestenij waar geen vogel of ander dier kan leven de stukken er naast die door de boeren onderhouden worden zie je een prachtige founa en flora.Hopelijk dat we bij een volgende regering is niet meer gereageerd worden door die nietsnutten van millieudevensie .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.