Ambtenaren druk met verwijderen miljoenen nietjes

nietjesAmbtenaren van het Belgische ministerie van Financiën moeten de nietjes van een miljoen huurcontracten met de hand verwijderen om ze in te kunnen scannen. Dat meldde het Belgische kamerlid Dirk van der Maelen, die het verwijderen ‘kafkaïaans’ noemde.

Volgens Van der Maelen roept het werk bij de betrokken ambtenaren bijzonder veel weerstand op. ‘Ten eerste omdat dit geen nuttig werk is en ten tweede omdat december en januari voor Financiën traditioneel de drukste maanden zijn.’

Vanaf 2007 moeten de registratiekantoren van Financiën de basisgegevens van alle huurcontracten in een databank inbrengen. Van die huurcontracten moet ook een elektronisch, ingescand exemplaar bewaard worden. Maar omdat de scanners op de registratiekantoren al twee jaar niet werken, is de achterstand met scannen ondertussen opgelopen tot ongeveer 1 miljoen huurcontracten.

Volgens minister Didier Reynders van Financiën is de klus misschien afstompend, maar zeker niet nutteloos. Hij wil alle officieel geregistreerde huurcontracten in België inscannen. Zo kan de burger steeds een kopie van zijn huurcontract opvragen. Dat is volgens de minister goed voor de rechtszekerheid.

Lees ook:Ambtenaar ‘vergeet’ 110 miljoen euro btw te innen
Lees ook:Geen belastinggeld naar Dirk Scheringa Bank
Lees ook:17 miljoen voor ambtenaren ‘corrupt boevennest’
Lees ook:Ons koningshuis big spender
Lees ook:Nederland telt een miljoen ambtenaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.