Ons koningshuis big spender

Een Belgische hoogleraar -  heeft zo’n man niet wat anders te doen? – heeft becijferd dat ons koningshuis het op één na duurste van Europa is. Alleen de Britten zijn nog duurder uit.

Volgens de Vlaamse krant De Morgen kost de koninklijke familie ons 39,6 miljoen euro per jaar. De Britten spenderen 46,6 miljoen aan hun koningshuis.

Het koningshuis in Noorwegen kost ruim 28 miljoen. Dat van België 13,7 miljoen, Denemarken en Zweden een dikke 12 miljoen en in Spanje bijna 8,8 miljoen.

De groothertog van Luxemburg doet zijn kominklijke kunstje voor 8,7 miljoen euro. Dat is bijna vijfde van de kosten van ons koningshuis.
Minister-president Balkenende heeft weer wat uit te leggen.

Lees ook:Beatrix verdient ruim 5 miljoen euro
Lees ook:Politie huurt duizend externe ict’ers in
Lees ook:Leger des Heils is van de overheid
Lees ook:Minister: België virtueel failliet
Lees ook:Wat zijn er veel lelijke staatshoofden !

Eén reactie op “Ons koningshuis big spender

 1. frank bikker

  Dus per hoofd van de bevolking besteden wij er het meeste aan.
  Trix kan beter met de AOW gaan, scheelt een paar miljoen. Welk hoofd er op die postzegel staat is toch volledig onbelangrijk.
  -
  Leve de republiek met iemand aan het hoofd die heeft bewezen dat die een ruime ervaring heeft in de binnen-en buitenlandse politiek en die door alle partijen wordt gerespecteerd. Niet een koninklijk persoon die bekendstond als Prins Pils en bekendstaat als een politieke brekebeen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.