Hebben ambtenaren vertrouwen in ondernemers ?

ondernemerHoe zit het eigenlijk met het vertrouwen van Nederlandse ambtenaren in ondernemers? Aanleiding voor deze vraag is een uitspraak van de Vlaamse minister-president Kris Peeters (CD&V).

Peeters, die ook Economie in zijn  portefeuille heeft,  vindt dat te veel Vlaamse ambtenaren geen vertrouwen hebben in ondernemers. Volgens Peeters moeten de betrokken ambtenaren snel een einde maken aan dit wantrouwen.

Op de Belgische nieuwssite de  Tijd zegt hij dat ‘sommige ambtenaren gaan ervan uit dat ondernemerschap sowieso verdacht is, dat je dat moet wantrouwen. En dat je er voor moet zorgen dat je als ambtenaar instrumenten hebt die kunnen aantonen dat dat wantrouwen gegrond was. En daardoor worden administratieve verplichtingen op gelegd die het ondernemerschap zwaar beladen en het aan bedrijven ook duidelijk maken dat ze verdacht worden. En dat is natuurlijk dodelijk. Ik overdrijf wel een beetje, maar dat moet er uit.’

Hoe zit dat eigenlijk in NL? Hebben wij ambtenaren vertrouwen in de Nederlandse ondernemer? Of zijn volgens ons allemaal vertegenwoordigers van de Firma List & Bedrog?

Lees ook:Vlaanderen dreigt Nederland met boycot Zeeuwse mossel
Lees ook:Vlaanderen leert Balkenende Westerschelde uitbaggeren
Lees ook:Ambtenaren EZ en Financiën wacht hete herfst
Lees ook:Meer ondernemers nodig in de politiek
Lees ook:Rotterdam klantvriendelijkste gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.