Ambtenaar is niet lui

Ik ben niet lui. En mijn collega’s zijn het ook niet. Dat blijkt uit een enquête van InOverheid.nl. Ruim 85% van de ondervraagde ambtenaren geeft aan wel eens over te werken. Ruim de helft werkt minimaal een keer per week over en 13% blijft zelfs dagelijks langer zitten.

Ambtenaar zijn is mijn lot; eenmaal aangenomen als ambtenaar is het m’n bestemming  te blijven zitten. Want als je beweegt als ambtenaar, word je hoofd er af gehakt door hogere ambtenaren of politieke bestuurders.

Ik zit in een gebouw van twaalf etages met heel veel kamertjes. Op elke kamer zit een collega-ambtenaar. We wedijveren elke dag om zo stil en lang mogelijk te blijven zitten om uit het politiek-bestuurlijke gewoel te blijven. En dat kost heel veel energie en concentratie. Elke dag weer, zo stilletjes en lang mogelijk blijven zitten waar je zit.

Lees ook:Ambtenaar is niet lui
Lees ook:Duizenden condoleances voor Leijsen en Van de Rijdt
Lees ook:Ambtenaar bedreigt eigen wethouder
Lees ook:Pleidooi voor opheffen provincies
Lees ook:Nederland telt een miljoen ambtenaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.