Kevin van de Rijdt en Mark Leijsen terug in Nederland

De omgekomen korporaal Kevin van de Rijdt en sergeant-majoor Mark Leijsen zijn vanavond om 22.50 uur uur geland op vliegbasis Eindhoven. Daar zijn zij met een korte ceremonie overgedragen aan hun dierbaren en nabestaanden. Dat meldt het ministerie van Defensie.

Eerder op de dag namen in Afghanistan en tijdens de tussenlandingen op de vliegroute collega´s van verschillende nationaliteiten afscheid van de Nederlandse militairen. Bij hun aankomst op vliegbasis Eindhoven is een erehaag gevormd door ruim 120 militairen van het Korps Commandotroepen, het Operationeel Ondersteuningscommando Land en de Luchtmobiele Brigade.

Met de erehaag, die start in het Afghanistan en eindigt bij de nabestaanden, wordt afscheid genomen van de gesneuvelde collega’s en worden zij symbolisch op hun laatste reis begeleid en beschermd. Enkele collega’s uit Uruzgan maakten deel uit van de erehaag en zijn samen met Kevin en Mark teruggevlogen uit Afghanistan. Na de uitvaartplechtigheden keren zij terug naar Uruzgan.

Lees ook:Jeroen Houweling en Marc Harders weer in Nederland
Lees ook:Afscheid van Kevin van de Rijdt en Mark Leijsen
Lees ook:Gesneuvelde militairen vannacht terug in Nederland
Lees ook:Kamp Holland eert gesneuvelde militairen
Lees ook:Uruzgan: afscheid van Jeroen Houweling en Marc Harders

Eén reactie op “Kevin van de Rijdt en Mark Leijsen terug in Nederland

  1. Diana

    Door een heleboel leugens en stralende ego’s werden deze jonge mannen door de Haagse kliek de oorlog ingevoerd.. met de dood tot gevolg..
    De dodenstand staat nu op 21..wie volgt voor de eer en glorie van Balkenende/van Middelkoop

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.