Uruzgan: afscheid van Jeroen Houweling en Marc Harders

Militairen en burgers van Task Force Uruzgan hebben vandaag afscheid genomen van de zaterdag gesneuvelde mariniers Jeroen Houweling en Marc Harders. De met de Nederlandse vlag bedekte kisten met de lichamen van de militairen werden na de afscheidsdienst met een Landrover naar het gereedstaande vliegtuig vervoerd.

Voorafgegaan door een Canadese doedelzakspeler, begeleidden twee draagploegen van naaste collega’s de voertuigen met de kisten. Langs deĀ  route naar het vliegveld bij Kamp Holland vormden Nederlandse, Australische, Amerikaanse en Afghaanse militairen een erehaag.

Zij brachten de gesneuvelde militairen een laatste groet en de laatste eer. Terwijl de draagploegen de kisten naar een Nederlandse C-130 Hercules droegen, vuurde een Pantserhouwitser een saluutschot af voor beide gesneuvelden. Twee Apache-gevechtshelikopters van de Nederlandse Air Task Force vlogen een flyby.

Als allerlaatste groet vloog de Hercules over het kamp weg via de buitenpost Tabar, de plaats waar zaterdag de aanslag plaatsvond. Veel collega-mariniers zijn daar nog aanwezig en konden op deze manier afscheid nemen van Jeroen en Marc.

De Hercules van de luchtmacht maakte een tussenstop in Kandahar, waar het na een eresaluut van de daar aanwezig militairen doorvloog naar Nederland, waar ze later deze week aankomen op de vliegbasis Eindhoven.

Lees ook:Jeroen Houweling en Marc Harders weer in Nederland
Lees ook:Kamp Holland eert gesneuvelde militairen
Lees ook:Indrukwekkend: Dodenherdenking op Kamp Holland
Lees ook:Militairen herdenken Marc Harders en Jeroen Houweling
Lees ook:Militairen vinden grondstof bommen in Afghanistan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.