Verkiezingen: ambtenaren laten kabinet nu al vallen

kabinet_Balkenende4

Wanneer je de verzamelde werken van de Rijkscolumnist Jeroen Sprenger eenmaal gevonden hebt, raak je niet uitgelezen. Die man heeft wat te vertellen!

Volgens Sprenger zijn er nu al ambtenaren in de weer om zich een goede positie te verwerven voor het volgende kabinet. Dat gaat dan ten koste voor hun inzet voor het huidge kabinet Balkenende. Sprenger:

‘Het kabinet heeft het moeilijk. Juist daarom moet het op zijn ambtenaren kunnen rekenen. Van welke partij ze ook zijn. Daarbij moet het verstand niet op nul. Geloof niet dat het kabinet geholpen is met al te (partij)loyale ambtenaren. Straks zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Die beloven een aardverschuiving. Menig ambtenaar probeert zich in de kijker te spelen, want zeker binnen eerder op apegapen liggende partijen dienen zich nieuwe perspectieven aan. En daarna voor de Tweede Kamerverkiezingen al helemaal. Ik heb er moeite mee. In feite wordt getracht de eigen positie te verbeteren in de beweging tegen het kabinet. Het is niet verboden. Ik vind echter dat je in je loyaliteit als ambtenaar de schijn des kwaads moet vermijden. Misschien komt het omdat schizofrenie bij mij onderontwikkeld is.’

Is de belofte of de eed van een ambtenaar dan helemaal niks meer waard?

Lees ook:Eigenzinnige politieagent terug in het parlement
Lees ook:Doemscenario: tekort aan ambtenaren
Lees ook:CDA en PvdA even groot in de peiling
Lees ook:Burger loopt vast in bureaucratie: zoek het toch uit !
Lees ook:Balkenende vergeet de burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.