Wilders oorzaak grote verdeeldheid bij vakbondsleden

Vakbondsleden van FNV en CNV zijn zeer verdeeld over eventuele steun van de PVV van Geert Wilders in de strijd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Terwijl veel FNV-leden zeggen in de  mogelijke samenwerking met Wilders aanleiding te zien hun lidmaatschap op te zeggen, zeggen CNV-leden het juist jammer te vinden dat hun vakbond Wilders uitsluit. 

fnv

Enkele citaten:

- Zojuist mijn decennialange lidmaatschap opgezegd. Als ABVAKABO/FNV nog alleen voor opportunistische belangen opkomt en niet meer staat voor maatschappelijke waarden, maar zaken wil doen met d’n duvel en z’n ouwe moer, dan mag ze geen aanspraak meer maken op mijn loyaliteit. Dan kan ik net zo goed kiezen voor een andere bond. En van een alliantie tussen uiterste links en uiterst rechts en de vakbonden krijg ik helemaal de kriebels.

- Voor of tegen; de PVV is een partij met democratisch gekozen volksvertegenwoordigers in het Nederlandse parlement. Met standpunten waar men voor of tegen mag zijn, net als bij iedere andere partij. Het standpunt dat de CNV inneemt vertoont op z’n zachtst gezegd arrogante trekjes. Met deze neerbuigende houding degradeert de CNV zichzelf tot een mineur regentencomité dat ver afstaat van de hedendaagse realiteit.

- De vakbond is geen politieke partij. De vakbond is wel een steunpilaar van de democratie. De vakbond heeft terecht regelmatig stelling genomen als elders in de wereld democratische rechten worden geschonden.
De PVV heeft bij monde van Wilders en anderen meerdere malen aangegeven dat de artikelen 1 en 6.1 van onze Grondwet direct worden gewijzigd als zij de macht zouden hebben. Daarmee geven zij aan een anti-democratische club te zijn die de gelijkheid van burgers wil afschaffen. Die gelijkheid is de kern van onze democratie. Elke schijn moet vermeden worden dat de vakbond niet meer onbetwistbaar achter de Rechtstaat staat. Ik wacht de ontwikkelingen af maar als de bond niet krachtig afstand neemt van Wilders en en zijn gedachtegoed betekent het het einde van mijn lidmaatschap van deze bond. Ik wil bij een bond horen die ondubbelzinnig de democratische waarden verdedigt.

- Ik vraag me af waar al die opzeggers wonen niet in de slechte buurten lijkt me, zo als ik al eerder aangaf snijd Wilders terechte punten aan en jullie laten een hele groep Nederlanders in de kou staan die dagelijks te maken heeft met de “zegeningen” van de failite multiculturele samenleving, ik vraag me af of jullie werkelijk begrijpen wat er in dit land aan de hand is.

- De ABVAKABO FNV stelt ieder jaar een lijst vast van organisaties die onverenigbaar zijn met het gedachtengoed van van onze vakbond. Het gaat om de volgende organisaties:  Nederlandse Volks-Unie (NVU), Voorpost, Nationale Alliantie, Nieuw Rechts, Blood & Honour, Nationale Beweging, Grijze Wolven. Wordt het, gelet op de radicale standpunten die de PVV uitdraagt in de media en in de politiek, niet eens tijd worden dat wij binnen onze bond een principiële discussie gaan voeren of de PVV niet moet worden toegevoegd aan bovenstaande lijst?

Lees ook:FNV manipuleert reacties over Wilders
Lees ook:Geen virusremmers voor onmisbare ambtenaren en bestuurders
Lees ook:Wilders spreekt de rechtbank toe: vrijheid wordt bedreigd
Lees ook:Officieren vervalsen bewijsmateriaal
Lees ook:Zwarte lijst artsen op internet

13 reacties op “Wilders oorzaak grote verdeeldheid bij vakbondsleden

  1. D.Koster

    Wat een reclame voor de PVV, ik had de FNV wijzer gedacht. Als het standpunt niet bijgesteld wordt, stap ook ik over naar een andere vakbond. Ik wil hier niets mee te maken hebben.
    Dinie

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kees

    Ik ben geen fan van de PVV verre van dat.Mijn politieke vrienden waar ik altijd op gestemd heb,hebben mij en vele andere jarenlang genegeerd,alle opgebouwde rechten zijn om zeep geholpen,het is dus niet verwonderlijk dat de FNV in overleg gaat met de PVV.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Cora

    Ja nou wordt het mooi zeg, alle fouten van banken, kabinet en ander gespuis, ophangen aan één persoon? kom zeg, wees eens redelijk!
    De vakbonden doen meer dan je denkt dus houd je ogen en oren eens open!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rick

    makkelijk hoor geef wilders maar weer de schuld, volgens mij hebben het cda en pvda en de gristen uni dit voor elkaar gekregen

      /   Beantwoorden  / 
  5. Willem

    Wat is er toch aan de hand met mevrouw Jongerius? Wat mij betreft mag ze acuut met de VUT. Ook in haar achterban is verdeeldheid over het standpunt van 65 of 67 jaar. Als een pitbull bijt ze zich vast in haar standpunten en gaat zelfs met haar grootste tegenpool (Wilders) in zee. Mensen die niet helemaal met haar plannen mee gaan, maar wel op zoek zijn naar een oplossing (werkgevers) worden ‘tuig van de richel’ genoemd.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Wim Baas

    - Zojuist na 40 jaar mijn lidmaatschap opgezegd. Ik kan beslist niet leven met het idee dat een bond samenwerkt met een partij die maatschappelijke waarden aan zijn laars lapt.
    En alleen maar populair kan zijn met uitspraken over alles en iedereen, maar geen oplossingen aandraagt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jan

      goed gedaan hr Baas en zal u dus tot 67 moeten blijven werken.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Berck

    Als het FNV gaat samenwerken met die vreselijke PVV dan zeg ik meteen mijn lidmaatschap op! Vakbonden horen niet met politieke partijen te heulen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Berck

    Waar slaat die reactie van Rick op? Niemand geeft iemand de schuld. Het gaat erom dat een vakbond zich niet met een politieke partij in moet laten. Afgezien daarvan heeft die Wilders nog nooit iets constructiefs gedaan alleen maar roepen wat er fout is en rel schoppen om aandacht te krijgen. Zo is het lekker makkelijk geld verdienen, maar ja dat is ook het enige ideaal van rechts nederland. Ikke, ikke en de rest kan stikken en als er iets fout gaat is het altijd de schuld van “Den Haag”. Liever “gristelijk” (dat is nu al zoooooooo’n afgezaagd woord, verzin eens wat anders) dan die enge rechts-radicale leuzen. Want meer is het niet.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Aad Burger

    Als lid van de ANBO en het FNV en 80-jarige ben ik het oneens met het standpunt dat de AOW moet blijven op 65. Net nu het FNV – veel te laat – aangeeft te willen praten over een flexibele oplossing, gaat men praten met het PVV van Wilders dat weinig of niets gemeen heeft met het FNV. De uitdrukking praten “met de duivel en zijn oude moer” slaat nergens op. Sommige mensen beschouwen Wilders als een soort duivel maar ik wil dat woord zelf niet gebruiken. Ik wil ook niet dat Agnes Jongerius de rol van “zijn oude moer” gaat spelen. Stop ermee.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jan

      @ Aad Burger17.14
      Als 80-jarige ben ik het oneens met het standpunt dat de AOW moet blijven op 65.
      Kan je makkelijk zeggen omdat je er zelf zowat niets aan heb meebetaald..of bent u een type die zijn zakken heeft gevuld met zaken en nu gewoon meeprofiteerd van deze AOW maar laten ze de AOW eens met 20 % verlagen laat u dan eens horen wat u ervan vindt.
      Slechter als Wilders kan het niet in Ned met dat rooms linkse zooitje laat de PVV het eens proberen dan blijft u waarschijnlijk ook aan het eten en krijg u ook een dokter aan uw bed .

        /   Beantwoorden  / 
  10. jan

    Ik dacht dat die bonden van de werknemers zijn..
    Alle arbeiders worden aan alle kanten gepakt door deze regering waar het CDA en de PVDA het ergst zijn.
    Nu willen Christelijke de bonden van een gekozen vertegenwoordiging in de 2e kamer ineens geen samenwerking.Beste arbeiders deze bestuurders heulen met deze idiote regering en halen te pas en onpas duizenden allochtonen binnen die gelijk in de bijstand gaan,Aow naar 67 jaar,verplicht inenten tegen de Mex griep,de zorg onderuit halen,en de belasting werkt het af voor u.
    Laat het PVV het eens proberen niet goed allochtonen weg.

      /   Beantwoorden  / 
  11. franske

    Leve de ranzigheid van dergelijk soort vakbondsleden!!! BAH BAH BAH.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.