Nederlandse komiek ‘steelt’ Duitse verkiezingen

Duitsland kiest eind september een nieuw parlement. En een van de populairste kandidaten is Horst Schlämmer. Horst Schlämmer?

Jawohl! Schlämmer is een typetje van komiek Hape Kerkeling. Kerkeling, kind van Nederlandse vader en Duitse moeder, spreekt vloeiend Nederlands en is onder meer bekend van zijn imitatie van Koningin Beatrix en het typetje Evje van Dampen, een Rotterdamse relatietherapeute.

Horst Schlämmer heeft zich kandidaat gesteld voor de HSP, de Horst Schlämmer Partei. In veel steden hangen zijn verkiezingsaffiches en deze week ging zijn film Isch kandidiere (Ik stel me kandidaat) in premiere.

Isch kandidiere haakt in op de onbeschaamde machtswellust en totale desinteresse in de samenleving van de politieke en bestuurlijke elite en het toch al weinig opbeurende beeld dat mensen van politiek hebben.

Zowel de Duitse politici als journalisten weten intussen niet zo goed wat ze met Horst Schlämmer moeten. Elke reactie lijkt de populariteit van Horst Schlämmer te vergroten. Maak kennis met Horst Schlämmer:

Na het zien van de film kan het persbericht van de RVD niet lang meer uitblijven: ook Jan Peter Balkenende is een typetje van Hape Kerkeling.

Lees ook:Vandaag verkiezingen in zes gemeenten
Lees ook:Wat moeten die PVV’ers nog veel leren
Lees ook:Ambtenaar is niet lui
Lees ook:Wat zijn de echte problemen in het onderwijs ?
Lees ook:Stad kiest dode burgemeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.