Grote fouten in Sinterklaasaffaire door onzorgvuldigheid ambtenaren

Onzorgvuldigheid van ambtenaren heeft geleid tot grote fouten in de zogeheten Sinterklaasaffaire in de gemeente Echt-Susteren. Dat blijkt uit het integriteitsonderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) naar het handelen van betrokkenen. De duidelijkste kritiek is voor een ambtenaar welzijnszaken. Hem wordt verweten ‘uitermate onzorgvuldig’ te hebben gehandeld. Hij was verantwoordelijk voor de brieven waarin wethouders onder nadrukkelijke vermelding van de partijnaam gemeenschapgeld uitdeelden aan verenigingen. Ook ambtenaren van de afdeling Financiën hebben ‘opmerkelijke fouten’ gemaakt.

Volgens het BING-rapport werden de ambtenaren niet onder druk gezet door politici en kan ook de werkdruk niet als reden worden opgevoerd. Het college van burgemeester en wethouders krijgt het verwijt dat signalen van onzorgvuldigheid bij ambtenaren niet snel genoeg zijn herkend.

De Sinterklaasaffaire leidde begin dit jaar tot het vertrek van twee wethouders. CDA en Fractie Samenwerking gaven giften aan zelf uitgekozen verenigingen en streken daarbij expliciet met de eer in brieven en op bankafschriften.

Lees ook:Valse brieven academisch ziekenhuis in omloop
Lees ook:Officieren vervalsen bewijsmateriaal
Lees ook:Primeur: Artsen over medische missers
Lees ook:Goed plan: halveer budget voorlichting overheid
Lees ook:CDA gaat kwaliteit wethouders testen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.