Biografie met intieme details over Willem Alexander

willem_alexander_biografie_uitgeverij_atlasVandaag wordt het boek Willem IV, van prins tot koning gepresenteerd, een biografie over Willem Alexander.

De Volkskrantjournalisten Jan Hoedeman en Remco Meijer zeggen op basis van honderd interviews Alexanders ontwikkeling van prins tot koning te schetsen.

Dan missen ze toch mooi een paar jaar, want Alex wordt pas in 2013 koning.

En die laatste jaren kunnen best belangrijk zijn, als we kijken wat er alleen al dit jaar in het leven van onze toekomstige koning passeerde.

Ik lees trouwens net dat Willem-Alexander aangeslagen is voor de diskwalificatie van Sven Kramer.

Zit prins Pils nu nog steeds in Vancouver?

Tot slot een citaat uit de promo van het boek:  ‘Als prins Willem-Alexander wordt hij in 1967 geboren. Hij weet vanaf zijn vroegste jeugd dat hij koning moet worden. Lang worstelt hij met deze lotsbestemming. Daarin lijkt hij meer op zijn grootmoeder Juliana dan op zijn moeder Beatrix. Hij verlaat tussentijds de middelbare school in Den Haag en later, als student in Leiden, moet hij flink worden aangepakt. Zijn hart gaat uit naar varen en vliegen. Als afgestudeerd historicus is zijn toekomst ongewis, want een opleiding tot koning bestaat niet. Hij is sociaal vaardig maar tegelijkertijd onhandig in zijn publieke presentatie. Hij heeft geen gelukkige hand in zijn partnerkeuze.’

Geen gelukkige hand van partnerkeuze? Ooit van Máxima Zorreguieta gehoord, heren?

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Atlas. De auteurs zijn beschikbaar voor avondjes van plattelandsvrouwen, oranjeverenigingen, roddelnichten, het Leids studentencorps en royalty-watchers.

Lees ook:Willem-Alexander begin 2013 koning
Lees ook:Wie stopt prins Willem Alexander ?
Lees ook:Willem-Alexander ontbeert konings-competenties
Lees ook:Willem-Alexander verkoopt villa in Mozambique
Lees ook:Prins doet zelf zaken met president Mozambique

0 reacties op “Biografie met intieme details over Willem Alexander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.