Een miljoen om slimme dingen mee te doen ==:-)

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken stelt een miljoen euro extra beschikbaar voor MKB-ondernemers om ‘slimme inzet’ van ICT te ondersteunen.

Waarom nu juist voor dit doel, dit project en op dit moment ?

Alle ministeries doen er alles aan zich te profileren met maatregelen om de economische crises te bezweren. Het ministerie van Economische Zaken is ‘natuurlijk’ verplicht daarbij voorop te lopen. Minister Maria van der Hoeven en Heemskerk strooien dan ook met kredieten en subsidies om het bedrijfsleven tegemoet te komen.

Zo ging het ook deze week. Heemskerk bezocht een congres en er is geen beter podium denkbaar juist dan met geld te kunnen strooien.

Dus verzint de beleidsadviseur een list.  Het mag wat kosten en er is altijd nog wel een potje ergens in de krochten van het ministerie te vinden.  En er is altijd wel een vriendje bij een ICT-project dat nog wel wat leuke dingen kan gebruiken. Bingo!  De communicatieadviseur stuurt een persbericht rond en de staatssecretaris scoort.
En het bedrijfsleven juicht? Dacht het niet. Want in plaats van weer een miljoen in nieuwe projecten te steken, kan Heemskerk er beter voor zorgen dat de bestaande projecten, bijvoorbeeld de digitale dienstverlening van de Kamer van Koophandel, op orde komen. Daar heeft het bedrijfsleven veel meer aan.

Maar het disfunctioneren van de Kamer van Koophandel is een van die Haagse dossiers waar geen bestuurder zich aan wil branden. Een beerput zogezegd.

Lees ook:DigiD bedrijven komt niet van de grond
Lees ook:Frank Heemskerk piept er ook tussen uit
Lees ook:Ministerie EZ jaagt bedrijven op kosten
Lees ook:Overheidscommunicatie zoals het niet moet
Lees ook:Vrije data stimuleert hergebruik overheidsdata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.