Hoofdkantoor en directeur Staatsloterij bedreigd

Geld moet rollen, het liefst mijn kant op, is een bekend gezegde. En als het dat niet doet, worden mensen gewelddadig.

Dat is mijn conclusie na het bericht dat de Staatsloterij directeur Yvonne van Oort en het hoofdkantoor in Den Haag laat beveiligen.

Een woordvoerder van de loterij liet weten dat er sinds enige tijd bedreiging worden geuit tegen Van Oort en tegen de Staatsloterij. Over de aard van de bedreigingen is niets bekend gemaakt.

De Staatsloterij kreeg onlangs veel kritiek te verduren door de advertenties rondom de jackpot van 27,5 miljoen. Die prijs zou volgens de reclames gegarandeerd vallen. De prijs werd voor eenvijfde deel uitgekeerd, omdat de prijs viel op een eenvijfde lot. De Reclame Code Commissie oordeelde de reclame toen als misleidend.

De bedreigingen tegen Van Oort zouden al begonnen zijn voordat ze onder vuur kwam te liggen vanwege haar salaris. Zij verdiende vorig jaar 420.000 euro, inclusief een bonus van 48.000 euro. Minister van FinanciĆ«n Wouter Bos liet na het bekend worden van het salaris al weten dat de volgende directeur van de Staatsloterij een ‘flink lager’ salaris krijgt.

Lees ook:Ontslag voor directeur van de gemeente Bel BV
Lees ook:Buitensporige salarissen ict-specialisten bij de politie
Lees ook:Bedreiging van politici vooral via e-mail
Lees ook:Job Cohen opvolger Wouter Bos
Lees ook:Schoten op wethouder: 10.000 euro voor tip naar daders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.