Reddingsplan nodig voor de trein

De ‘overheid’ en de NS moeten met een nationaal reddingsplan voor de trein komen.

Met in ieder geval nog een week vorst en sneeuw in het vooruitzicht en het tempo waarin de treinstellen van de NS sneuvelen, dreigt een grote reizigerschaos.

Ik ben op Den Haag Centraal. Continu wordt omgeroepen dat ‘de overheid’ en de NS reizigers verzoeken buiten de spits te reizen.

Dat is in de eerste plaats een vreemde oproep. Want veel van de vaste reizigers van de NS werken bij diezelfde overheid. En ik heb van nog geen overheidsorganisatie gehoord dat de werktijden of openingstijden zijn aangepast.

De oproep is dan ook niet alleen vreemd, maar ook grote flauwekul. Het levert namelijk niets op. De treinen die wel rijden puilen uit.

Ik ben trouwens wel benieuwd wie ‘de overheid’ in dit geval is. Minister Eurlings?

Met de communicatie is het nog steeds slecht gesteld bij de NS. De hele week roept de spoorwegen al om dat er treinen geschrapt worden, omdat er niet voldoende treinstellen waren. Dat leidde in de trein, zelfs onder NS-personeel, tot cynische grappen: waar zijn al die treinstellen ineens gebleven?

Gisteren kwam de aap uit de mouw: door de sneeuwval en vorst eind vorig jaar zijn een groot aantal treinstellen gesneuveld. En de NS krijgt ze niet zo snel aan de praat.

Hoogste tijd voor een rampenplan voor de trein. Dat is ook in het belang van de overheid: binnenkomt slaagt geen ambtenaar er meer in zijn werk te bereiken, omdat de NS het compleet laat afweten. Daar helpt geen zoutkaartje aan.

Lees ook:Wie ontslaat de NS-directie ?
Lees ook:Medewerkster NFI verduistert DNA van partner
Lees ook:Gelukkig geen bom, maar ook geen treinen
Lees ook:Executie uitgesteld, geen bruikbare ader
Lees ook:Rechter raakt strafdossier en USB-stick kwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.