Kinderbescherming maakt Laura kapot

De grootouders van Laura Dekker waarschuwen dat kinderbescherming en jeugdzorg het 14-jarige zeilmeisje langzamerhand kapot maken.

In een ingezonden brief in de Volkskrant schrijven ze dat Laura is veranderd in ‘een gesloten meisje dat haar vertrouwen in volwassenen verloren is.‘. (…)

‘De waarheid is dat zij ten onder gaat aan de Jeugdzorg. Als bezorgde grootouders hebben we hier lang over gezwegen, maar we kunnen ons nu niet meer stilhouden, omdat we bang zijn dat als de Raad van de Kinderbescherming zo door blijft gaan, Laura straks helemaal kapotgemaakt wordt.’

In Utrecht dient vanmiddag een spoedzitting over Laura Dekker. Jeugdzorg wil het meisjes weg halen bij haar vader en uit huis plaatsen.

Lees ook:Laura Dekker vastgeketend aan de wal
Lees ook:Rechter verbiedt zeiltocht Laura
Lees ook:Laura Dekker weer boven water
Lees ook:Hijs de zeilen Laura, weg uit dit moeras van bekrompenheid
Lees ook:Laura Dekker in verkeerde tijd geboren

7 reacties op “Kinderbescherming maakt Laura kapot

 1. H.D.B. Go

  Laat de rechter maar eens de competentie van de
  kinderbescherming, jeugdzorg en hoe ze verder allemaal mogen heten eens goed onder de loep nemen. In de asiel centra´s verdwijnen regelmatig alléén reizende minderjarige asielzoekers. Wees gewoon eerlijk naar Laura Dekker,haar ouders en grootouders toe. Regelingen met een open eind, is zoiets als de recente klimaatconferentie in Kopenhagen. Veel gezwets en weinig wol.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Clydo

  Zo’n kind kan je beter met rust laten, ze heeft een sociaal netwerk en kan beter voor zichzelf zorgen dan menig volwassenen.

  Wat een vervelende zeikerts dat jeugdzorg, er is zat te doen maar er wordt meer vergaderd dan gedaan. Inderdaad veel gezwets en weinig wol.

    /   Beantwoorden  / 
 3. A.V.d.v

  Ik vind het echt heel erg hoe deze mensen straks hun kleinkind terug zullen krijgen.Ze zal zekers nu gesloten worden geplaatst nl.zegt de rvk en bjz dat is goed voor een kind,vervolgens gebeurd er niks.Ze zullen haar geestelijke en lichamelijke gesteldheid volledig kapot maken geef de grootouders dan ook wel gelijk.Ze denken niet aan de belangen van Laura maar eigen belangen is al vele jaren zo in Nedrland.Ik wens deze mensen heel veel sterkte toe en moge God deze mensen helpen Laura terug te krijgen want uit eigen ervaring wordt na uhp ouders ook uit gezag gezet zodat de volledige regie bij bjz ligt die alles kan en mag niet ten goede van Laura

    /   Beantwoorden  / 
 4. Frank bikker

  Laat dat kind met rust en nagel die vader aan de schandpaal. Hij is enkel publiciteitsgeil over de rug van zijn eigen kind, zoals vele ouders van kinderen die een zekere begaafdheid hebben. Kijk bij voorbeeld enkel naar die brullende en krijsende ouders langs de lijn bij het amateurvoetbal. Ze zwepen hun kinderen op tot ongekende hoogten en als het niet lukt, heb je enkel frustraataapjes.

  Ik vind wel dat je dergelijk soort kinderen op hun niveau mag aanspreken, zodat ze niet wegzakken in de grauwe middenmoot, maar dat moet je bekijken van geval tot geval.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Vince

  Dit is toch dieptriest…

  Ik heb ook een korte tijd ervaring gehad met jeugdzorg met betrekking tot conflicten die zich thuis afspeelden. Echter kwamen wij er gauw genoeg achter dat Jeugdzorg één grote kliederboel was die alleen maar erop uit leek te zijn om aan klantenbinding te doen.
  Ze maken niets beter, ze zoeken alleen maar naar kleine gaatjes die in hun ogen voor een imperfecte thuissituatie zorgen en boren deze gaatjes vervolgens verder uit tot beerputten die niet meer te repareren zijn.

  Ik wens Laura enorm veel sterkte en ik en mijn moeder steken op dit moment een kaarsje voor haar aan.

  Veel sterkte meid, en ik wens je enorm veel succes om los te breken van deze afschuwelijke instantie.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Fred Wijma

  Ik vind, met alle respect, dat er wat al te gemakkelijk gereageerd wordt op de berichtgeving in de pers. We weten uiteindelijk niet van de hoed en de rand.

  Voor mij is het bovendien de vraag in hoeverre dit meisje “getekend” wordt door alle (negatieve) media-aandacht. Ze kan nergens haar gezicht meer laten zien, of ze wordt door deze en gene herkend.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Bob van Munten

  Volgens mij is Laura veel volwassener dan wij allemaal graag zouden willen: ze heeft haar Nieuwzeelandse paspoort via de Engelse autoriteiten weten te verlengen, ze heeft kans gezien om in Parijs als minderjarige alleen op het vliegtuig te stappen en ze had een bakkie centen weten te regelen en dit allemaal omdat jeugdzorg haar bij haar vader wilde weghalen. Hulde meisje! ik kon dit op m’n 14de niet voormekaar krijgen. Volgens mij moeten die pennelikkers bij al die zogenaamd goedzorgende instanties eens flink gezuiverd worden, ze schieten hun doel voorbij!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.