Als ik Laura Dekker was …

Als ik wereldzeilster Laura Dekker was, liet ik leerplichtambtenaren, dames en heren van de kinderbescherming, rechters en advocaten in Nederland, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Engeland lekker hun zegje doen over wat ik volgens hen wel of niet kan. Die twee maanden onder toezicht, geldt dat trouwens ook op zee?

Ik liet de media hun plasje doen over wat ik volgens hen wel en niet kan, liet ze lekker uitrazen op tv, krant,radio, internet, totdat ik geen ‘hot news’ meer ben.

Intussen pakte in m’n zeilschip in, niet m’n schoolboeken vergeten, m’n webcam, bereidde ik me in alle rust voor op wat me te wachten staat op dit grote avondtuur. En op een moment dat iedereen weer achter de volgende hype aanrent, dat moment laat niet lang meer op zich wachten, vaar ik rustig de haven uit.

Lees ook:Blog tegen linkse klimaathysterie
Lees ook:Balkenende over Mexicaanse griep: lekker uitzieken
Lees ook:Gezelschapsspel Balkenende blijft populair
Lees ook:Lintjesregen onder criticasters van Beatrix
Lees ook:Geert Wilders bang voor verkiezingen

5 reacties op “Als ik Laura Dekker was …

  1. Diane

    Misschien kan je hierna een stukje schrijven over wat je zou doen als je een piraat, pedofiel of ander onguur persoon was met een boot en plannen, die wist dat er een 13 jarig meisje moederziel alleen midden op de oceaan zit. En waarvan je weet dat er kilometers in de omtrek niemand is die je kan tegenhouden als je haar meeneemt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      Nare reactie, laag, gemakkelijk en eigenlijk onzinnig.

      Want waarom is het verschillend of die groep piraten nou een 13 jarig meisje of een 18 jarig meisje aanvallen.. nou ?? dat maakt op die zee ook helemaal niks uit. Tevens zouden ze net zo makkelijk een 45 jarige vrouw kunnen aanvallen en die kan dan op zee net zoveel beginnen als Laura.

      Volgens deze redenatie moeten we dan niemand meer alleen op straat laten gaan, want die pedofiel heeft 100x meer kans op succes als die gewoon jouw wijk inloopt dan als die achter Laura aangaat.

      Deze argumenten hoor ik omtrent Laura nu steeds vaker en ik moet zeggen altijd is er door de mensen die ze maken niet goed nagedacht over wat ze zeggen. Het klopt gewoon niet. Van die on door dacht onderbuik gevoelens die bedoeld zijn om een wit voetje te halen en te shockeren.

      Als je het al over de gevaren wilt hebben, dan zijn er alleen door moeder natuur al vele male ergere dingen die een veel grotere kans hebben om problematisch voor haar te worden.

      Nee je wilt gewoon op emotie en gevoelens inspelen, iets roepen wat eigenlijk nauwelijks een probleem is maar omdat het zo erg klinkt (nl piraterij op zee en pedofilie zijn hele erge dingen) verwacht je maar dat mensen niet meer redelijk nadenken en het als een valide argument gaan aannemen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Diane

    Ik vind het juist wel een valide argument. Ik schrijf dat niet om makkelijk te shoqueren, maar omdat ik denk dat een 13 jarig meisje zo publiekelijk in haar eentje zo lang alleen te laten, een beetje de kat op het spek binden is. Natuurlijk is er ook gevaar op straat in de buurt en loop je ook risico als je 18 bent. Maar onder die leeftijd is het de taak van je ouders om je daar zo goed mogelijk tegen te behoeden. Ook denk ik dat eventuele kwaadwillenden toch makkelijker op een 13 jarig meisje afgaan die ze zonder problemen de baas kunnen, dan op een volwassen persoon.
    Overigens heb ik evenzeer mijn twijfels of ze fysiek ook dingen zoals een hevige zeestorm aankan.

    Nogmaals, ik schrijf dit niet om ‘op emoties in te spelen’ maar omdat ik me daar gewoon daadwerkelijkzorgen over maak. En omdat ik denk dat dit soort risicos wel erg makkelijk weggewuifd worden, hoe klein of hoe groot ze ook zijn. Het punt is DAT ze er zijn, en dat ik denk dat die risicos voor haar alleen op zee (waar onderhand dan ook iedereen weet waar ze zit) wel groter zijn dan als dat ze in haar eentje door een woonwijk zou lopen ofzo.
    Dat is gewoon mijn mening daar over, en heeft echt niks te maken met witte voetjes halen oid, wat kan het mij nou schelen wat mij onbekende personen van mijn reactie vinden? Het kan mij schelen dat een 13 jarig meisje op een normale beschermd wordt tegen onnodige risicos.
    En ik ben blij dat de rechter en kinderbescherming daar kennelijk net zo over denken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Diane

    ‘op een normale manier beschermd wordt’
    Pardon, woord vergeten in die zin.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Josephine

    Het is een erg leuk idee natuurlijk, maar ik denk dat 13 jaar te jong is, daarbij is haar boot zeer klein wat extra gevaarlijk is in slecht weer. Zelf zeil ik ook op de oceaan en weet hoe enorm gevaarlijk dit kan zijn als je slecht weer krijgt. De piraten zijn nog tot daar aan toe. De grootste kans dat er iets mis gaat is via slecht weer. Dit kan reddings troepen verhinderen in actie te komen. Hoe groter de boot, hoe beter bestend tegen slecht weer. Haar boot is echt enorm klein. Een grote golf en weg boot. Mentaal moet je enorm sterk zijn en met 13 jaar is dat nog te bezien. Juist in moeilijke situaties kan volwassenheid en ook fysieke kracht je je leven redden. Daarom vind ik het dus een slecht idee om haar te laten gaan. De kans dat ze niet meer levend terug komt schat ik zeker op 25%. Als ouder zou ik dat dus niet toestaan. Het spijt me dit te zeggen, maar zo zie ik het.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.