Wilders PVV is ‘no go area’ voor FNV

edithsnoeyEdith Snoey, voorzitter van ABVAKABO, een van de bonden van de FNV, kan zich helemaal vinden in het standpunt van FNV-voorzitter Agnes Jongerius, zo meldt ze op haar weblog:

‘Samenwerking met de PVV om een meerderheid in de Kamer te krijgen; ja! Maar verder? Absoluut niet! In de eerste plaats omdat wij onafhankelijk van politieke partijen opereren, maar ook omdat wij als FNV nog zoiets als onze grondslag hebben. Onze zorgvuldig geformuleerde grondbeginselen staan haaks op het gedachtegoed van de PVV.
Ik wist het wel, maar toch is het goed om uit de mond van de voorzitter zelf te horen. De PVV is een no go area voor ons.  (…)
Als het een kwestie is dat de FNV gaat lobbyen om in de Tweede Kamer een meerderheid achter zijn eigen AOW plan te krijgen, vind ik dat logisch. Daar vindt immers besluitvorming plaats en alle democratisch gekozen kamerleden moet je proberen voor je plannen te winnen.’

Lees ook:FNV in spoedberaad bijeen na Wilders commotie
Lees ook:Kabinetsreactie over Irak lekt uit
Lees ook:Exit Balkenende: Nederland wil verkiezingen
Lees ook:Standje voor Balkenende
Lees ook:Ontslagvergoeding aan banden: eerst zien, dan geloven

11 reacties op “Wilders PVV is ‘no go area’ voor FNV

  1. T. van den Berg de Rooij

    Ik ben jarenlang lid. Een no go area en toch samenwerken, dat is nog eens opportunism en dan ook nog grondbeginselen hebben. Schande en dus einde lidmaatscahp

      /   Beantwoorden  / 
    1. Adrianus

      Een goede zaak .Ik ga juist lid worden Als het niet linksom kan dan maar rechtsom Ik vind meer links in de PVV dan in de PvdA

        /   Beantwoorden  / 
  2. Joop

    Ik was tot vandaag ook jarenlang lid.
    Mw Jongerius had al last van decorumverlies maar nu is echte te ver gegaan. Uitspraken als tuig van de richel, de duvel en zijn ouwe moer en nu samenwerken met die blonde edelgermaan.
    Een grote schande.

      /   Beantwoorden  / 
    1. W.Hol

      helemaal mee eens.

        /   Beantwoorden  / 
    2. jan

      ja beste Joop zeg het maar op je lidmaatschap..maar er is er maar 1 die het opneemt voor je en dat is Agnes.
      Ga gewoon naar het CNV dan zorgt die Christelijke Balkenende wel dat je zakken worden leeggehaald en nog even door mag werken tot 67.
      En de PVV kan je niet omheen helaas beste Joop.
      Droom maar verder van een Balkenende 5 met de PVV

        /   Beantwoorden  / 
      1. Peter Bliek

        Ik denk dat het CNV ook heel goed de belangen van de werknemers kan behartigen en ze heeft ook geen bindingen met het CDA of met de “Christelijke” Balkende. Ik had gewild dat het FNV ook zo principieel was als het CNV dan had ze nooit haar ziel verkocht voor wat ledenwinst.
        Ik begrijp ook niet waarom we niet om het PVV heen kunnen er zijn nog genoeg organisaties over die het niet met de werknemers eens zijn, en ook voor het FNV geldt, “HET DOEL HEILIGT DE MIDDELEN NIET”

          /   Beantwoorden  / 
  3. Moosie

    De PVV is ‘no go area’, maar wel samenwerken? Voor mij is dit volledige abracadabra… Weg principes, opportunisme ten top.
    Ook ik zeg op!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Peter Bliek

    Hoe kan je je nu voor het karretje van Wilders laten spannen? Een man die voorstellen in de kamer doet die recht tegen godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting is. Een man die zelfs bij de voorstellen die hij doet geen rekening houdt met Europese wetgeving. En het allerergste is dat hij haat tussen bevolkingsgroepen zaait. Is de vakbond zo zwak geworden dat we ons hiertoe moeten verlagen? Ik zal voorlopig niet bedanken als lid, maar ik kan me voorstellen dat anderen daar anders over denken! De tijd van 1 grote rode familie is inderdaad voorbij, maar dat wil nog niet zeggen dat je bij de duivel te biecht moet gaan. Door Wilders in het zadel te helpen bij een volgende verkiezing (en dat doen we) helpen we de democratie en de Nederlandse samenleving beslist niet. Zijn we de LPF nu al vergeten? We worden echt wereldnieuws, ziet u de krantenkoppen al? “Nederlandse Vakbond helpt anti democratische en anti Moslimpartij aan verkiezingsoverwinning?

      /   Beantwoorden  / 
  5. W.Hol

    Als de FNV in gesprek gaat met de PVV dan zeg ik mijn lidmaatschap op! FNV staat mijns inziens onder andere voor solidariteit. Dat is een vreemd begrip voor de PVV. Dus onverenigbaar!

      /   Beantwoorden  / 
  6. besserwessie

    Ideologie gaat boven de werkelijkheid in correct oogkleppenland.
    Niet nieuw dat zien we al 30 jaar.

      /   Beantwoorden  / 
  7. franske

    Het toppunt van opportunisme van beide partijen.
    De PVV wil stom kiezersvolk binnenhalen, waarbij ze hopen dat de mensen zijn vergeten dat Wilders uit de VVD is voortgekomen.

    Daarnaast opportunisme van het FNV, omdat ze naar aanleiding van dit “gesprek” met goed fatsoen kunnen zeggen. We kunnen niets meer doen, want kijk maar hoe er wordt gereageerd.Maar niet we hebben verloren.

    Overigens dit gebeuren is wel de schuld van de mensen. Dit was 30 jaar geleden niet mogelijk, het Malieveld zou zwart hebben gezien.Maar ja, de kopman van het FNV toen, is nu een van de grootste zakkenvullers geworden die er bestaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.