Oorlogsveteraan met stressstoornis tikkende tijdbom

Ruim 160 veteranen, waarvan een groot aantal met een posttraumatische stressstoornis (PTSS), willen niets met het ministerie van Defensie te maken hebben.

Dat meldt staatssecretaris Jack de Vries. De veteranen onttrekken zich volledig aan de gezondheidszorg van het ministerie van Defensie. Hierdoor worden ze niet adequaat behandeld voor hun chronische en complexe PTSS-problemen.

En daarmee vormen de veteranen niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor hun omgeving.

In de Verenigde Staten zijn duizenden voorbeelden bekend van veteranen die, door niet-behandelde posttraumatische stressstoornissen, tikkende tijdbommen bleken te zijn die elk moment kunnen afgaan. Met vaak ernstige gevolgen voor de samenleving.

Staatssecretaris De Vries moet dus niet alleen nota’s schrijven, maar ook actie ondernemen.  Adequate zorg voor alle veteranen: niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

Lees ook:Defensie komt terug op 5 mei-besluit Wageningen
Lees ook:Jack de Vries moet weg bij Defensie
Lees ook:Vacatures militairen op Marktplaats
Lees ook:Condoleanceregister voor Mark Leijsen geopend
Lees ook:Defensie: te weinig geld voor invullen vacatures

Eén reactie op “Oorlogsveteraan met stressstoornis tikkende tijdbom

  1. ronnydee

    Wat kan men verwachten van een kabinet die verraad pleegd aan de Nederlandse bevolking? Dat ze in zullen grijpen? Vergeet het maar, de nederlandse politiek is allang vergiftigd door baantjes jagers die graag op het pluche zitten. Ten spijt aan de soldaten die in oorlogsgebied vertoeven, kom zo snel mogelijk naar huis. De politiek aangevoerd door PVDA en CDA hebben Nederland allang in de uitverkoop gezet. Het gaat nooit werken in die (Moslim) landen en winnen kunnen we nog niet in 100 jaar. Dus a.u.b. zo snel mogelijk naar huis.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.