Twitteraars misbruiken namen politici en bestuurders

maximeverhagenVolgens Binnenlands Bestuur misbruiken twitteraars de namen van politici en bestuurders. Neptwitteraars publiceren onder de namen van Ahmed Aboutaleb, Wouter Bos, Jan Peter Balkenende en Geert Wilders. Daarmee zaaien ze volgens de ambtenarensite verwarring, omdat andere politici juist wel op Twitter publiceren. Voorbeelden zijn Maxime Verhagen en Rita Verdonk.

De Brabantse gedeputeerde Onno Hoes had zelfs twee identiteiten op Twitter: een eigen identiteit en een versie van iemand die zich voor hem uitgaf. Onze bestuurders weten vaak niet hoe er mee om te gaan. Tijdens de Algemene Beschouwingen verbood kamervoorzitter Gerdi Verbeet de regering nog hun ‘tweets’ te versturen. Later nam ze haar woorden terug en zei het alleen ‘niet beleefd’ te vinden.

Terwijl in Nederland iedereen in een kramp schiet, uitzonderingen daargelaten, beveelt de regering in Engeland haar ambtenaren het twitteren juist aan. Elk departement krijgt het advies dagelijks tussen twee en tien berichten te sturen, mits de bijdragen menselijk en geloofwaardig zijn.  En het schijnt te werken. De tweets van premier Gordon Brown worden door ruim een miljoen mensen gevolgd.

Lees ook:Rel over Twitter-specialist voor ministers
Lees ook:ICT-lobby twee-punt-nul naar Nieuwspoort
Lees ook:Ministers schrappen in rapporten Van Vollenhoven
Lees ook:Wilders gooit nieuw wapen in de propagandastrijd
Lees ook:Utrecht beste universiteit van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.