Oranjes in opspraak: provocatie media of blunder RVD?

Het bezoek van Willem-Alexander, Máxima en hun kinderen gisteren aan de hockeyfinale tussen de vrouwen van Nederland en Duitsland in Amstelveen, leidde tot irritatie tussen de aanwezige media en het koninklijkhuis.

Fotografen en cameralieden, de finale werd live uitgezonden, registreerden een enthousiaste koninklijke familie. Na de wedstrijd kwam de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) echter met de mededeling dat ‘het bezoek van de koninklijke familie aan het EK hockey was aangemeld als privébezoek’.

En dat betekent weer, volgens de mediacode van de  RVD, dat de koninklijke familie publicitair moet worden ontzien, want het gaat om een privé-uitstapje.

De mededeling van de  KNHB leidde bij een groot deel van de aanwezige media tot grote verontwaardiging en werd door velen opgevat als een publicatieverbod. Dat werd echter weer door de KNHB ontkend.

Verwarring en irritatie alom: wat dit een provocatie van de koninklijke familie richting de media, of een media-blunder van de RVD? De RVD heeft nog niet gereageerd. De Telegraaf wel: die heeft foto’s van het ‘privébezoek’ gepubliceerd.

Lees ook:Geert Wilders maakt ook naam in de USA
Lees ook:Crimineel netwerk van (ex-)ambtenaren opgerold
Lees ook:Kosten vliegreizen koninklijk huis openbaar
Lees ook:Schoten op wethouder: 10.000 euro voor tip naar daders
Lees ook:Spijt van diefstal van 1,8 miljoen

Eén reactie op “Oranjes in opspraak: provocatie media of blunder RVD?

  1. Theo Rijnbeek

    Vreemd, al die ophef over het al dan niet mogen publiceren van kiekjes van de ‘Oranjes’. Zover ik kan beoordelen heeft die familie toch alleen een soort van ‘poppenkast-’ functie. Het Koninklijk huis wordt toch alleen in stand gehouden ter vermaak van het Nederlands volk, en dan nog wel alleen het gedeelte dat Koningsgezind is. Wanneer de familie de uitvoering van deze taak niet meer op zich wenst te nemen kunnen ze toch ook gewoon gezamenlijk afstand doen van deze kostbare schijnvertoning. Het Nederlands volk vind ongetwijfeld via een reality show of ‘talenten’jacht wel een goedkoper alternatief!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.