Commissaris doet aangifte wegens lekken

Commissaris van de Koningin in Overijssel Geert Jansen heeft aangifte gedaan van het schenden van de geheimhouding bij de benoemingsprocedure van twee burgemeesters in Twente. Dat heeft de provincie vandaag bekend gemaakt. 

De namen van de kandidaten voor de gemeenten Wierden (Henk Robben) en Twenterand (Cornelis Visser) zijn via het Twentse weekblad de Roskam naar buiten gebracht. Tot dat moment wisten alleen de vertrouwenscommissies in beide gemeenten, twee medewerkers van de provincie en commissaris Jansen hiervan af. Alle betrokkenen hebben een wettelijke geheimhoudingsplicht.

Jansen: ‘De privacy staat centraal. Lekken is verboden. Het schrikt toekomstige sollicitanten af. Ik vind het heel belangrijk dat goede kandidaten zich vrij voelen om op een vacature voor burgemeester te kunnen blijven solliciteren, zonder dat hun naam vroegtijdig op straat komt te liggen. Want Nederland heeft goede burgemeesters nodig.’

In 2006 deed de commissaris ook aangifte van lekken tijdens een benoemingsprocedure. Toen ging het om de benoeming van de burgemeester van Raalte. Er werd geen verdachte gevonden.

Lees ook:Burgemeester Vreeman kondigt vertrek aan
Lees ook:Gemeenten lokken nieuwe ambtenaren met ‘academy’
Lees ook:Burgemeester moet na 18 jaar wegwezen
Lees ook:Burgemeesters zijn als zwerfvuil
Lees ook:Geert Wilders bang voor verkiezingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.