Minister Klink pakt wanbetalers zorgpremie aan

Het ministerie van Volksgezondheid gaat wanbetalers van de zorgpremie aanpakken. Volgens het ministerie van Ab Klink zijn er circa 280.000 wanbetalers, ruim twee procent van het totaal aantal verzekerden, in Nederland.

De wanbetalers betalen al meer dan zes maanden geen zorgpremie. Vanaf deze maand wordt 130 euro ingehouden op de salarissen of uitkeringen van de vierduizend wanbetalers van de Haagse zorgverzekeraar Azivo. Het direct inhouden van de zorgpremie wordt later uitgebreid naar andere regio’s en verzekeraars.

Lees ook:Geweld tegen ambtenaren harder aangepakt
Lees ook:Tweet-tweet: spelregels voor twitterende ambtenaar
Lees ook:Nieuwe aanpak fraude in schoonmaaksector
Lees ook:Gezocht: gewelddadige mensenhandelaar
Lees ook:Politiebond moet zich schamen

6 reacties op “Minister Klink pakt wanbetalers zorgpremie aan

 1. Huib

  De nieuwe zorgverzekering bestaat inmiddels als jaren. En vanaf het begin is de vraag gesteld hoe om te gaan met wanbetalers. Het moet tot 2009 duren alvorens de profiteurs van de maatschappij eens worden aangepakt. Maar beter laat dan nooit. Is iedere wanbetaler een profiteur? Ongetwijfeld zijn er schrijnende gevallen die echt geen kans zien te betalen. Vroeger gold dat van het inkomen eerst de huur, het ziekenfonds en het gas/licht werden betaald. Wat overbleef, was goed voor de overige levensbehoeften. Tegenwoordig lijken mobiel, een vakantie, enz. op de eerste plaats te staan en komen huur, enz. op de laatste plaats. Geen goede zaak.

    /   Beantwoorden  / 
 2. jamhed 3th

  IK vind die zorgpremie zelf een wanproduct

    /   Beantwoorden  / 
 3. jamhed 3th

  Van zo’n uitkering kan men NIET leven, de profiteurs van de maatschappij moeten het vaak doen met een bedrag rond de 900 euro. Alleen mijn huur, eneco en zorgpremie bij elkaar zouden zorgen dat ik niet meer kan wonen en eten met dit bedrag.

  Mr Huib, ik hoop voor u dat je nooit invalide raakt en een “profiteur van de maatschappij” wordt. Die 130 euro is vaak een keus tussen of
  eten of verzekerd zijn.

  Het dubbele is dat ze niet verzekerd waren in die tijd dat ze geen premie betaalden, maar moeten alsnog de volle mep met een sanctie terugbetalen
  waar zie niets geen zorg voor hebben gehad.

  Profiteurs, pfff. denk ff na aub….

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rooie Sien

  Ik dacht dat de premie indertijd was ingesteld op zo’n 6% van het modaal inkomen. Er zijn zat mensen die ver daar boven zitten. Laten zij dan ook 6% van hun inkomen betalen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rooie Sien

  Ik heb trouwens nog een vraag. Waarom hoeven mensen die tot de zogenaamde gezonden behoren, minder te betalen. Er komt voor ieder van ons toch een tijd dat wij een extra beroep op de gezondheidszorg moeten doen. Omgekeerd is dat ook zo, als middelbare vrouw vind ik het van belang dat er een goede kraamzorg is, opdat er later zo veel mogelijk mensen zijn die er weer voor zorgen dat ik goed verzorgd kan worden. De voorbeelden zijn toch legio of willen naar een amerikaanse maatschappij toe, waar je aan de ingang ic eerst je verzekeringskaart moet laten zien voordat ze je toe laten of dat mensen met kanker, vanwege de kosten maar van een behandeling afzien om hun familie te ontlasten. Het is gelukkig nog lang niet zover maar mensen die chronisch ziek zijn, moeten tegenwoordig toch al gauw een paar tientjes per maand meer betalen of kunnen bepaalde dingen niet krijgen, als ze enkel de basisverzekering hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rooie Sien

  Dank u wel voor deze genuanceerde bijdrage. Dit zal vele mensen overhalen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.