Ambtenaar moet extremist Wilders saboteren

Was er vorig jaar een enquete van RePublic, nu is er een van Binnenlands Bestuur.

Ze komen tot dezelfde conclusie: een belangrijk deel van de ambtenaren wil niet onder een PVV-bestuurder werken.

Een aantal van hen zegt zelfs te overwegen op te stappen.

Niet doen!

Om de Nederlandse rechtsstaat te redden, moet je je juist tegen de PVV-extremisten verzetten .

En met alle middelen die binnen je bereik liggen:

 

- Zoek de grenzen van de democratie op, doen de extremisten van de PVV ook;

- Stap over de grenzen van de democratie: in de strijd tegen racisme en extremisme is alles geoorloofd;

- Laat je niet aftroeven door het geweld van de PVV;

- Gebruik je eigen mogelijkheden en middelen om de onvaderlandslievende PVV’ers aan te pakken.

- Overleg met collega’s hoe je de PVV-extremisten het beste kun aanpakken.

Laat de Nederlandse rechtsstaat niet in handen komen van deze hooligans!

Lees ook:Ambtenaren ga staken tegen Wilders
Lees ook:Wilders roept op tot demonstratie tegen de rechtsstaat
Lees ook:PVV is een dictatuur
Lees ook:PVV: de verborgen agenda van haat en extremisme
Lees ook:Geert Wilders: ‘De islam is een gewelddadige religie’

71 reacties op “Ambtenaar moet extremist Wilders saboteren

 1. hans

  Twee derde wil opstappen ,komt mooi uit want ze deden toch al weinig tot niets.En gaan ze de boel saboteren of dan sleep je ze voor de rechter want ze hebben een ambtseed afgelegd dat ze hun orders zullen opvolgen van een wettige regering.Zijn ze burgelijk ongehoorzaam dan ook sleep je ze voor de rechter en ontsla je deze ambtenaren oneervol en dus geen uitkering..ik wel dan wel eens zien wat ze dan doen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Wat doe jij dan op deze tijd achter je PC of heb je toevallig lunchpauze? Wat betreft de burgerlijke ongehoorzaamheid van de ambtenaar. Waren ze maar in het verleden dat geweest!!! (zie WO2)Overigens doen ambtenaren heus wel wat. Bijvoorbeeld jouw uitkering regelen, of je subsidie, of de aanpassingen voor je oma.
   Maar ja ze slingeren je ook op de bon als je naast het potje hebt geplast of ze sturen je van die mooie blauwe brieven. Gemakkelijk, he om fouten altijd maar bij anderen te leggen en nooit bij jezelf.
   Je leeft nu in gouden tijden man, je hebt 2 pispaaltjes allochtonen en ambtenaren!!! Wat ben jij nou een kei van een kerel. Wat heb je eigenlijk zelf gedaan voor de maatschappij?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Mat

    Moet even denken aan Ien Dales die ooit over de nieuwe paspoorten in de kamer zei, ‘ik ben eigenlijk blij dat het paspoort te vervalsen is, daar hebben namelijk veel mensen hun leven aan te danken tijdens de tweede wereldoorlog’, daarna was het even stil in de kamer…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mat

   Wat zal Nederland dan veilig worden…tweederde van onze politie agenten zal opstappen en die een derde die overblijft mag zeker gaan controleren op hoofddoekjes.

   Hans ga je zurigheid toch ergens ander ventileren of kom met iets zinnigs als je kunt.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Edje

  wat zal dat lekker opruimen zeg..
  blijft er misschien eens wat geld over om de problemen hier in rotterdam werkelijk aan te pakken..

  dagdoei ambtenaartjes!!!

  “Laat je niet aftroeven door het geweld van de PVV”

  Welk geweld??

  “Gebruik je eigen mogelijkheden en middelen om de onvaderlandslievende PVV’ers aan te pakken”

  onvaderlandslievende??
  het tegenovergestelde zul je bedoelen..
  je bent een beetje in de war met de partij van de allochtoon geloof ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   zie mijn reactie hierboven Edje!

     /   Beantwoorden  / 
 3. wilvdlist

  ze willen toch 25%op de ambtenaren bezuinigen gaat makkelijker
  en goedkoper als ze werk weigeren en weg lopen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   En Wil , geloof je dan ook dat de salariskosten van ambtenaren met 25% naar beneden gaan.Het werk moet toch gedaan worden. Mogen ze dure externen inhuren. Kijken hoeveel duurder we dan uit zijn en wat voor kwaliteit er geleverd wordt. Zie de postbezorgers, schoonmaakpersoneel, thuiszorg enz.

     /   Beantwoorden  / 
 4. hans roufs

  ja en wat dan nog als wilders een relatie heeft met fleur,altijd die domme verhalen van dat politiek gezwets,doe eens wat hoeft wilders het niet te doen als jullie nou eens die buitenlandse problematiek hadden aangepakt,hadden we nou niet op wilders moeten stemmen.maar ja jullie hebben ook de handen vol aan die linkse oplichtpraktijken en mooie praatjes .
  en mij maak je niks wijs ben zelf de dupe geworden van dat ambtenaar handjesgeklap.

    /   Beantwoorden  / 
 5. hans roufs

  en dan nog burgelijk ongehoorzaam hahah hier blijf je lachen,een ambtenaar is er om het volk te dienen,of wilders de oplossing is weet ik niet maar mijn stem krijgt ie egaal wat jullie schrijven over hem,ambtenaar wethouder of wie dan ook lopen meestal in een lange regen jas lachen altijd die mensen,als ik kijk hoevaak ik heb kunnen lachen de laatste jaren nou wat denk je hahah laat maar zitten als het land dan toch overhoop moet dan maar goed,liever wilders die het land op de kop zet dan die andere ambtenaartjes.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Ik ben het wel met je eens dat er bepaalde ontwikkelingen zijn waarbij je paralellen kunt trekken, maar ik denk, dat je beter met argumenten zijn achterban kunt losweken. Kijk de aankondiging van Wilders van het verbieden van hoofddoekjes in openbare gebouwen, als breekpunt, betekent al sowieso, dat de schoonmaak niet geregeld kan worden. Dit slaat totaal nergens op. Wij hebben 35 miljard schuld en hij begint te lullen over zo’n non issue. Stem op GW, want hij behandelt de belangrijkste zaken als eerste. Boer Koekoek en Hadjememaar oplossingen!! En 20% van de stemmers hollen daar achter aan. Ik weet dat er veel stommelingen zijn, maar zoveel!!! Mensen, wees wijzer. Ik weet dat ze het in de politiek ook niet allemaal weten en dat er blunder op blunder wordt gemaakt, maar hiermee zetten we ons land gewoon voor paal.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Piet

  Het is vreselijk om te horen dat onze ambtenaren partijdig zijn.
  Ik had al zo’n vermoeden en nu wordt het zelfs door de VNG bevestigd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Neem dan een ambtenaar zijn stemrecht af. Natuurlijk zijn ze partijdig. Dat is toch iedereen. Ik vind het juist heel goed dat ze nadenken. Kijk in WO2 zijn er vele ambtenaren ( de goede niet te na gesproken)geweest, die ongeacht het bewind hun werk hebben gedaan. Men alle kwalijke gevolgen van dien.

     /   Beantwoorden  / 
   1. piet

    Een ambtenaar moet inderdaad nadenken voor de rest is deze reactie heel fout. Je werkt namens de door burgers gekozen bestuurder en niet voor jezelf. De burger betaald je. Ambtelijke adviezen steunen op de geldende regelgeving en niet op de mening van een ambtenaar. Prive is een ambtenaar een gelijke en heeft hij stemrecht zoals iedere andere burger.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     De regering in Londen heeft aanvankelijk aanbevolen dat de ambtenaren mee moesten werken met de bezetter. En in Duitsland was Hitler gekozen. Formeel gezien heb je gelijk, maar moreel totaal niet. Als een meerdere mij beveelt om een collega met hoofddoek, waarvan ik er dus meerdere heb en waarmee ik al jaren samenwerk , er uit moet gooien, dan vind ik, dat ik moreel verplicht ben om dat tegen te werken. id. voor die collega met een kruisje of een keppeltje. Wet of geen wet.

       /   Beantwoorden  / 
 7. Maria Terstal

  Een politicus moet ook het volk dienen. Maar er zijn criminele, gewelddadige figuren in de politiek die alleen hun eigen zaak dienen. Politici die oproepen tot geweld, zoals Wilders. Daar mag, nee daar moet iedereen zich tegen verzetten. Dit soort lieden maakt ons land kapot. De PVV is een schaap in wolfskleren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mat

   De PVV een schaap in wolfskleren…je bedoelt denk ik dat de PVV een wolf in schaapskleren is..

     /   Beantwoorden  / 
 8. Vikingdread

  Wat een domme argumenten van Willem Hofs. Ik moet er wel op reageren:

  1. Zoek de grenzen van de democratie op, doen de extremisten van de PVV ook;

  repliek: ik weet niet wat in Hof’s visie extremistisch is, ik weet wel dat de PVV een gewone politieke beweging is die gewoon meedoet aan democratische verkiezingen. Nergens blijkt dat de PVV in strijd handelt met de democratische principes van onze staat. De PVV is zelf intern niet democratisch georganiseerd, maar dat is totaal irrelevant.

  2. Stap over de grenzen van de democratie: in de strijd tegen racisme en extremisme is alles geoorloofd;

  repliek: dit is bijna oproepen tot onwettig gedrag. Hofs dient zich terdege te realiseren dat wanneer men besluit tot onwettig handelen over te gaan, de vijand (in zijn visie de PVV) dat dan ook mag. De zelfde regels gelden voor iedereen en je kunt niet voor jezelf soepeler gedragsregels hanteren dan voor anderen. Waaruit blijkt trouwens dat de PVV rascistisch of extremistisch is? Je kunt die zware termen niet zomaar gebruiken zonder onderbouwde argumentatie.

  - Laat je niet aftroeven door het geweld van de PVV;

  repliek: geweld? welk geweld?! Als er in Nederland geweld wordt gehanteerd is het vaak door linkse of religieuze fanaten die het schijnbare monopolie op het GROTE GELIJK menen te hebben. Ik noem Volkert van der Graaf en Mohammed B, de moordenaar van Theo van Gogh.

  Eigenlijk komt het kwaad dat Hofs bij de PVV vermoed juist uit linkse hoek. Hij zou bijvoorbeeld beter eens het duistere verleden van de GroenLinkse RaRa activist Wijnand Duyvendak kunnen uitzoeken, of de dubieuze rol van Rene Danen in het demoniseren van Pim Fortuyn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   De basis van onze democratie is de grondwet. Wil men die veranderen moet 2/3 van het parlement daarmee eens zijn. GW heeft bij lange na niet die hoeveelheid. Tot die tijd blijven zijn voorstellen betreffende de Islam ondemocratisch en zijn ambtenaren er toe gerechtigd er tegen in te gaan.
   -
   Overigens zegt uw nick mij al genoeg.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Vikingdread

    Beste Bikker,

    Een voorstel is slechts een voorstel en in die zin noch democratisch, noch ondemocratisch. Als in Nederland een voorstel daadwerkelijk wordt uitgevoerd, dan is dat altijd met instemming van een meerderheid (van de Tweede Kamer of anderszins)

    Ambtenaren zijn uit hoofde van hun ambtseed gehouden hun taken uit te voeren, ongeacht hun persoonlijke opvattingen. Het zou een vreemde boel worden als iedere ambtenaar zelf kon besluiten om wel of niet PVV maatregelen uit te voeren, om wel of niet PvdA maatregelen uit te voeren. Dat zou leiden tot totale willekeur en onuitvoerbaarheid van beleid.

    In de ambtseed staat o.a. “Ik zweer/beloof, dat ik mijn plicht nauwgezet en ijverig zal vervullen en de mij verstrekte opdrachten naar beste vermogen zal volbrengen.”

    U toont uzelf trouwens een uitermate zwak discussiepartner door uw flinterdunne betoogje af te sluiten met een verwijzing naar mijn “nick”.

    Laat mij u dit zeggen: u kunt helemaal niets afleiden uit mijn nick, tenzij u over helderziende gaven beschikt. Het is lang geleden dat ik gezien heb dat iemand een nickname als zwaarste argument van zijn betoog gebruikte; Een erg laag bij de grondse en onnodige ad hominem die ik u niet vergeef.

      /   Beantwoorden  / 
 9. de schoolmeester

  Ik kan die Frank Bikker wel volgen. Hij doelt op het feit dat men niet is gebonden aan een “Befehl ist Befehl” structuur, als de opdrachten indruisen tegen zijn gevoel voor menselijkheid en recht. Ik dacht dat dit zelfs gold voor een soldaat in oorlogstijd en dat in de wet ook nog vast ligt, laat staan dan voor een gewone ambtenaar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Vikingdread

   Ik kan Frans Bikker ook volgen, maar het probleem is: er is geen objectief goed of fout. Wat voor de ene mens goed is, is voor de ander fout.

   Daarom is het m.i. raadzaam in dit soort discussies te vermijden om je eigen opvattingen als de enige goede naar voren te schuiven zoals Frans en velen met hem geneigd zijn te doen.

   Vooralsnog opereert de PVV binnen de grenzen van het wettige en acceptabele en kan ik me uit de recente geschiedenis slechts (dodelijk) geweld en haat uit extreem-linkse en islamitische hoek voor de geest halen. RaRa, Vereniging Milieu-Offensief, Volkert van der Graaff, Hofstadgroep, Mohammed B., Samir A….

   Waarom altijd doen alsof alleen “rechts” gevaarlijk is en waar is dat rechtse geweld dan?

     /   Beantwoorden  / 
 10. de schoolmeester

  Nooit gehoord van LePen, Vlaams Belang en dat figuur in Oostenrijk? Jij praat over kleine groepjes ultralinkse mafketels, die je net zo goed ter rechterzijde hebt of een doorgeslagen individu van welke kant dan ook. Ik ben van mening dat er een essentieel verschil is tussen de door jouw aangehaalde voorbeelden en een politieke beweging die van mensen die een bepaald geloof aanhangen naar de periferie van onze maatschappij wil verwijzen.
  -
  Ik heb trouwens een vraag voor je: Moet een christen zijn Bijbel reduceren tot iets wat andere mensen welgevallig is.
  -
  Dat rechts geweld bestaat net zo goed. Wat denk je van wat er in Engeland en Duitsland gebeurd. Ik zat laatst naar een discussie te kijken op de BBC. Daar was een vent aan woord ( Ik ben jammergenoeg zijn naam vergeten) Wat die er aan verbaal geweld uitbraakte over zwarten en Pakistani was niet om aan te horen. En als zo’n eikel politiek wat te vertellen zou krijgen zou ik daar als ambtenaar aan moeten gehoorzamen?
  -
  Daarnaast heb jij het over acceptabel. Is dat ook niet een subjectieve term?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Vikingdread

   Beste schoolmeester,
   Ja ik ben bekend met LePen, Vlaams Belang en dat figuur in Oostenrijk waarvan ik vermoed dat u Jörg Haider bedoelt, die inmiddels is overleden.

   Ik ben echter niet bekend met dodelijk geweld van hun zijde. Ik ben wel bekend met dodelijk geweld van linksmensen en moslims, waarvan ik enkele voorbeelden gaf. Heeft u ook praktische voorbeelden?

   Ik ben het met u eens dat de PVV hard is naar aanhangers van de islam en dat zij daar categorisch tegen wil optreden. Gezien de aard en uitingen van deze on-westerse, onverdraagzame doctrine ben ik het daar volledig mee eens.

   Voor wat betreft uw vraag over de bijbel en christenen, is mijn antwoord simpel: een gelovige hoeft zijn geloof of religie niet te reduceren tot iets wat andere mensen welgevallig is. Je kunt nl. niet alle mensen behagen en dat hoeft ook niet.

   Een gelovige mag van mij zijn religie belijden, zolang hij daar anderen niet mee tot last is. Ik maak daarin geen onderscheid tussen christenen, hindoes, boeddhisten etc.

   Het verschil tussen genoemde religies en de islam is, dat de islam een dominante, veroveringsgerichte, onverdraagzame religie is die zich niet aanpast aan de omgeving, maar -integendeel- van de omgeving aanpassing aan de islam verlangt.

   Als u gewoon eens even wat zou rondneuzen op het Internet dan zou u bekend zijn met de ellende die deze doctrine wereldwijd veroorzaakt.

   En ook daarvan zeg ik: als moslims onder elkaar in hun thuislanden volgens de sharia wensen te leven, dan moeten ze dat lekker doen. Maar met de PVV zeg ik: niet in mijn land!

   Ik wil een Nederland waarin vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen. Ik wil een Nederland waarim homo’s veilig hand in hand over straat kunnen lopen. Ik wil een Nederland waarin ik mijn kinderen volgens de normen van onze eigen cultuur kan opvoeden, waar de mijter van Sinterklaas gewoon een kruis heeft, waar kerstbomen gewoon in scholen staan, waar varkens geen onreine dieren zijn!

   Ik erken zeker dat rechts geweld ook bestaat, net als links geweld. Maar zegt u me dan: welke maatstaven zijn er om de ene vorm van geweld als moreel beter te beoordelen dan de andere. Want dat is de kern van de discussie hier. Wie voor de één een vrijheidsstrijder is, is voor de ander een terrorist, is het niet?

   P.S. In mijn eerdere schrijven gebruikte ik de term acceptabel en had dat inderdaad beter niet kunnen doen, waarvoor mijn excuses.

     /   Beantwoorden  / 
 11. besserwessie

  Gezien de ontwikkelingen in Den Haag en de uitlatingen op deze website valt er een uittocht van weldenkende ambtenaren te verwachten binnenkort. :-)

    /   Beantwoorden  / 
 12. de schoolmeester

  U zou zich eens moeten verdiepen in de vervolging van christenen in India door fanatieke hindoes of hoe -niet joden en homo’s (atheist) worden ontvangen door fanatieke joden. Op Sabbath vlogen mij ook de kluiten aarde en stenen om de oren omdat ik toevallig als toerist in 1 van hun wijken in Jeruzalem was verdwaald.

  Elke godsdienst en isme is in principe onverdraagzaam. De islam heeft daar heus niet het alleenrecht op.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Vikingdread

   Schoolmeester, ik ben het met u eens dat de islam niet de enige onverdraagzame doctrine is, maar met Besserwessie zeg ik: het vergelijken van kluiten gooien in de eigen omgeving met vliegtuigen die in torens vliegen aan de andere kant van de wereld, geeft geen pas.

   En ook verbaal geweld is van een andere dimensie dan het afsnijden van kelen en het plegen van zelfmoordaanslagen.

   De islam is van alle -ismes de meest gewelddadige en onverdraagzame en dient wat mij betreft -in ieder geval in mijn vaderland- met hand en tand bestreden te worden.

   Het is gewoon jammer dat je in Nederland schijnbaar wel kritiek mag hebben op, bijvoorbeeld, de mensenrechtensituatie in China hetgeen een interne Chinese aangelegenheid is, maar absoluut niet op de islam die wereldwijd slachtoffers maakt! De hypocrisie ten top wat mij betreft.

     /   Beantwoorden  / 
 13. besserwessie

  Die schoolmeester vergelijkt kluiten in eigen omgeving met vliegtuigen in torens aan de andere kant van de wereld.

  Ook verbaal geweld (af te keuren) heeft wel een ander dimensie dan afgesneden kelen en zelfmoord aanslagen.

  Maar een echte dhimmy ziet die nuances(!) niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. de schoolmeester

   Jij en nuance. Ik, een dhimmy, ok, maar jij dan een dummy. Een mooie omslag, maar leeg van binnen.

     /   Beantwoorden  / 
 14. de schoolmeester

  Ik keur het wegzetten en registreren van etniciteit af. Ahmed Modaal en Fatima Modaal snijden in Nederland ook geen kelen af. En wat betreft extremistische denkbeelden die indruisen tegen de grondwet idem dito.Deze keur ik ook af.
  -
  Jij pint mij vast op het woord geweld. Ga eens googlen op christenvervolging in India en op wat Israel de laatste keer in de Gazastrook heeft uitgespookt. Of zet het aantal burgerslachtoffers eens af tegen wat wij aan de Taliban hebben uitgeschakeld in Afghanistan.
  -
  Jij schrijft wat mij betreft is de islam het meest gewelddadige. Subjectief. Ik zeg nogmaals, ook subjectief, Wat is eerder, de kip of het ei.
  -
  Even iets anders. Heb je je wel eens verdiept in moslimextremisme. Moet je beginnen bij de Sowjet-inval in Afghanistan. Wie waren toen de grootste vriendjes van de Amerikanen. Wel de Taliban bij gestaan door de Wahabieten uit Saoudi Arbabie. Ga ook eens Robert Fisk lezen, heel instructief.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Vikingdread

   U keurt het registreren van ethniciteit af? Best hoor, dat is uw mening. Mag ik u er wel op wijzen dat een partij die u wellicht wat nader aan het hart ligt dan de PVV er ook geen bezwaar tegen heeft?

   PvdA-Rotterdam – ‘Bezwaar tegen etnische registratie is haarkloverij’:
   http://www.pvdarotterdam.nl/nieuws/nieuws_item/t/bezwaar_tegen_etnische_registratie_is_haarkloverij

   U stelt dat Ahmed Modaal en Fatima Modaal geen kelen doorsnijden. Hoe wilt u dan Mohammed B. en Samir A. typeren? Dit waren voor hun daden ook doorsnee jongens waar niemand iets van verwachtte. Het enge van de huidige tijd is juist dat moslimterroristen in het westen opgroeien, verwesterd lijken en dan ineens onverwacht toeslaan. Daar is plenty materiaal over te vinden.

   Ter illustratie van de gewelddadigheid van de islam en de aanhangers van deze doctrine nog even twee berichten van vandaag:

   Taliban claimen moord op negen ‘missionarissen’:

   http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/272654/Taliban-claimen-moord-op-negen-missionarissen.htm?utm_source=Nieuwsbrief_dag&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief

   Acht buitenlandse medici vermoord in Afghanistan:

   http://www.nrc.nl/buitenland/article2596773.ece/Acht_buitenlandse_medici_vermoord_in_Afghanistan?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+NrcHandelsbladVoorpagina+(NRC+Handelsblad+|+Voorpagina)

     /   Beantwoorden  / 
 15. De schoolmeester

  Zeer zwakke reactie! Om enkele figuren er uit te pikken en die al reprensatief voor de hele groep te nemen. Neem mijn hele reactie en weerleg dat dan punt voor punt en kom dan met een nieuw argument.
  -
  Natuurlijk heeft deze man de potentie van een massamoordenaar, maar hetzelfde kun je beweren van de Paus, die beweert dat je geen condooms mag gebruiken, zodat zijn volgelingen in Afrika voor een groot deel aids hebben, in sommige landen oplopend tot 40%.
  -
  Mensen hebben nog altijd een zelfstandig beoordelingsvermogen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Vikingdread

   Met uw welnemen: ik heb veel uitgebreider gereageerd op 7 augustus, maar deze uitgebreide reactie staat nog steeds op “Jouw reactie wacht op goedkeuring.”

   De vervolgreactie met de link naar hat artikel “Man die 15 jaar in VS woonde, klimt op tot kopstuk al-Qaida” is blijkbaar wel goedgekeurd.

   Ik heb hier helaas geen invloed op.

     /   Beantwoorden  / 
 16. de schoolmeester

  En vanwege deze terechte misdaden moeten we 1/4 van de wereldbevolking als minderwaardig beschouwen. Dit is uiteraard een probleem, maar dat is alle geweld in wat vorm dan ook.

    /   Beantwoorden  / 
  1. besserwessie

   He, die schoolmeester komt met een nieuwe gedachtekronkel “terechte misdaden” die heb ik nog niet eerder gelezen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Vikingdread

   “Terechte misdaden”!?

   Als dat uw mening is aangaande alle op westerlingen geplaagde dodelijke aanslagen door moslim-terroristen, dan is mij duidelijk hoe de vlag erbij hangt.

   U dient met uw uitspraken in ieder geval de pikzwarte vlag van de Dar al-Kufr.

   Wat mij betreft kunnen we de discussie hiermee beëindigen. U heeft uw kant gekozen en het is de kant van de vijand.

   U bent een schande voor iedere westerling die is omgekomen op 9/11 in de Twin Towers, voor alle doden die vielen in de Londense metro, voor alle doden in de treinen bij Madrid en voor de talloze ingenoemden die vielen door de bloeddorstige aanhangers van de islam.

     /   Beantwoorden  / 
 17. de schoolmeester

  Sorry, laat terecht weg, kan inderdaad volstrekt misverstaan worden.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Vikingdread

  Zonder de toevoeging “terechte” verandert inderdaad de strekking van uw bericht. Ik zal daar dan opnieuw inhoudelijk op reageren.

  Het is geenszins zo dat ik 1/4 van de wereldbevolking als minderwaardig beschouw, maar ik beschouw ze wel als (potentiële) vijand.

  Zoals ik al eerder schreef: als moslims onder elkaar, in hun thuislanden volgens de sharia wensen te leven, dan moeten ze dat lekker doen. Maar niet in mijn land!

  Ga maar lekker vrouwen in geblindeerde hobbezakken proppen. Ga maar lekker homo’s ophangen. Ga maar lekker christenen en Joden vervolgen. Ga maar fijn “overspelige” vrouwen stenigen. Doe maar.

  Maar doe het in die zandbaklanden waar je vandaan komt.

  Niet in Nederland!

    /   Beantwoorden  / 
 19. de schoolmeester

  Het is ook mijn land en zo lang men hier respect voor elkaar heeft en men zichzelf redt vind ik het best. Als er toch individuele problemen zijn moet men niet bevolkingsgroepen te kakke gaan zetten, maar naar reele oplossingen gaan zoeken. Dit is een verwijt naar de andere politieke partijen, die voor een groot deel achter de waan van de dag aan lopen. Overigens zijn problemen van zoiets als straatterroristen niet alleen van toepassing op moslimjongeren. Of voetbalterroristen.
  -
  Trouwens over Joden gesproken. Het mooie landje Nederland heeft wel het hoogste aantal vermoorde Joden. Met dank aan de Nederlandse overheid, die geadviseerd heeft om met de bezetter mee te werken.

    /   Beantwoorden  / 
 20. besserwessie

  Ik zou graag zien dat die respectvolle schoolmeester straks met opgeheven hoofd zijn baan opzegt als het rechtse door Wilders gedoogde kabinet doorgaat. Zo’n figuur in het onderwijs? een nachtmerrie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mat

   En ik hoop dat Besserwessie zich nu eindelijk eens laat behandelen voor haar depressie, want die moet een je nachtmerrie voor haar zijn. Inhoudelijk heb je niet veel te melden, te weinig onderwijs genoten zeker…

     /   Beantwoorden  / 
   1. besserwessie

    Categorie tokkie, maar ik kan wel een beetje spellen, en mijn bijdragen zijn kennelijk Mat-onvriendelijk. Gaat Mat ook zijn veilige ambtenaarbaan opzeggen als -onverhoopt- de lopende formatie poging slaagt?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mat

     Mat hoeft zijn baan niet op te zeggen…ik ben helemaal geen ambtenaar en nee werkeloos ben ik niet mocht je daar nu weer automatisch vanuit gaan.

       /   Beantwoorden  / 
     1. besserwessie

      Ach ja dat is waar ook. Er is ook nog een heel legioen van semi-ambtenaren, hulpverleners, ontwikkelingwerkers,windmolenaars, dienstverlenende rapportenschrijvers enz. enz. die wel uit de staatsruif gefinancierd worden maar geen ambtenaar zijn.
      Nou Mat jij kunt gewoon principieel zijn zonder je broodje in de waagschaal te zetten begrijp ik. Lucky man and depression free, double luck.

        /  
 21. de schoolmeester

  Ach Mat laat maar! Onze beterweter beschouwt zichzelf als een beter persoon, omdat hij/zij geen ambtenaar of moslim/vreemdeling is. Kijk hij vindt een moslim principieel een verdacht/potentieel terroristich, Nederland vijandig persoon. Voer voor psychologen om Hermans maar te citeren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. de schoolmeester

   Ik ben van mening dat de PVV, regeringsverantwoordelijkheid moet nemen. Dan kun je zien wat ze waard zijn. Voorlopig heeft deze partij in de gemeentepolitiek al verantwoordelijkheid ontlopen. (zie Almere) Een heleboel van hun punten kunnen al niet gezien internationale verdragen(hoeft hij dus niets mee te doen, omdat hij enkel wordt gedoogd) Zijn heel belangrijke andere punt van de AOW heeft hij een dag na de verkiezingen al ingetrokken. (tel uit je winst) Wat volgt? Hij zal moeten betalen voor zijn punten en ik vrees dat dat ook in de sociale voorzieningen zal zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 22. besserwessie

  @Vikingdread
  Die ambtenaartjes kletsen gewoon mee in het polderpapagaaien circuit.
  De Makken, van Rossums, Pauwen, Wittemannen, Wallages, Groentemannen en nog tientallen anderen. Het praat elkaar allemaal na, en ze hebben allemaal moreel en intelectueeel GROOT GELIJK.
  Niet op argumenten maar op zinspelingen en verdachtmakingen en vergelijkingen uit context met 70 jaar geleden stoelt hun gelijk.
  Ze hebben allemaal staatsgefinancierde baantjes en ze mogen allemaal op de staatsgefinancierde buis. Een enkele keer bekijk ik dat geblaat wel eens achteraf als ik op internet weer lees wat zich op de buis heeft afgespeeld.

  Maar om in herhaling te vallen: ik ben benieuwd hoeveel principiele ambtenaren we 65 jaar na de Tweede Wereldoorlog hebben.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mat

   Ik heb net even via Google op besserwessie gekeken, wat je dan een lijst tegenkomt met gekanker op alles wat los en vast zit, onvoorstelbaar… Moreel walgelijk en intellectueel een nul, past wel perfect bij de PVV, als ze geen argumenten kunnen bedenken gaan ze vloeken, schelden en tieren.
   Misschien toch eens de boeken van Geert mak lezen, echte aanraders en dan doe je toch iets zinvollers!
   (by the way, het is intellectueel en volgens mij is polderpapagaaiencircuit een woord…maar daar kan ik naast zitten)

     /   Beantwoorden  / 
  2. Vikingdread

   Beste Besserwessie,

   Wat mij betreft raak je de kern van de zaak zeer treffend. Deze lieden menen inderdaad een soort moreel en intelectueeel GROOT GELIJK te hebben, dat niet op argumenten maar op zinspelingen en verdachtmakingen en vergelijkingen uit context is gebaseerd.

   Die arme Mat begrijpt waarschijnlijk ook helemaal niet dat hij op 12 augustus 2010 om 17:37 jouw punt uitstekend illustreert door de volgende onzin te schrijven:

   “Ik heb net even via Google op besserwessie gekeken, wat je dan een lijst tegenkomt met gekanker op alles wat los en vast zit, onvoorstelbaar… Moreel walgelijk en intellectueel een nul…”

   Beste Mat het is werkelijk ontzagwekkend dat je zo’n ge-wel-di-ge internet-detective bent, maar ook jij bezondigt je aan een wagonlading fouten in de discussie.

   1. Je speelt op de man/vrouw, niet op de bal (zwak, het gaat om de inhoud toch?)
   2. Je brengt geen argumenten in (dom, of heb je geen argumenten?)
   3. Je corrigeert Besserwessie’s spelling en negeert zijn/haar boodschap (zwak, het gaat om de inhoud toch?)
   4. Je gebruikt de kwalificatie “moreel walgelijk” (zóó links!)
   5. Je gebruikt de term “intellectueel nul” (pure belediging!)
   6. Generalisatie: “past wel perfect bij de PVV”

   Over punt 5 wil ik nog even melden dat ik geen probleem heb met generalisaties, maar jullie linksmensen zeggen er zelf altijd allergisch voor te zijn, vandaar.

   Nou ja Mat, ik vind dat je discussie zelf op een dusdanig bedenkelijk peil hebt gebracht, dat ik geen lust meer heb te reageren.

     /   Beantwoorden  / 
 23. besserwessie

  Zo ik heb voorlopig mijn pleziertje wel gehad, ik kom wel weer eens kijken als dat vermaledijde rechtse kabinet (mogelijk) geinstalleerd is.

  En ik moet nu eerst mijn wonden likken die ik hier heb opgelopen:
  ” jij dan een dummy. Een mooie omslag, maar leeg van binnen.”
  “En ik hoop dat Besserwessie zich nu eindelijk eens laat behandelen voor haar depressie, want die moet een je nachtmerrie voor haar zijn. Inhoudelijk heb je niet veel te melden, te weinig onderwijs genoten zeker”
  “Voer voor psychologen om Hermans maar te citeren.”
  ” Moreel walgelijk en intellectueel een nul, past wel perfect bij de PVV, als ze geen argumenten kunnen bedenken gaan ze vloeken, schelden en tieren.”

  Tja en Geert Mak is een echte intellectueel.
  Ik heb al eens een boekje van Geert Mak cadeau gekregen, iets met God en Jorwert. Vermakelijk hoe een stadmens tegen het platteland aankijkt. Romantische flauwekul er werd in de hoek van deskundigen ook meewarig over gedaan, maar heel Nederland smulde er van.

  Ik groet u allen en vergeet niet uw baantje op te zeggen als het zover is, uitgezonderd Mat dan, want die is geen ambtenaar maar hij werkt wel.

    /   Beantwoorden  / 
 24. anoniem

  Ik heb de discussie gevolgd, maar met uw welnemen wat doen besserwessie en vikingdread eigenlijk voor hun brood? Van de schoolmeester is het me duidelijk gezien zijn spelling. Hè, hè, hè .

    /   Beantwoorden  / 
  1. besserwessie

   @anoniem
   Ik werk voor mijn brood, als loonslaaf, echter niet in de publieke of semi publieke sector. Is dat voldoende? Ik ben namelijk nogal op mijn privacy gesteld. Als ik werkelijk zeg waar ik mijn brood mee verdien dan weet ik niet of een meelezer mijn identiteit kan raden. Dus dat houd ik maar zo.
   .
   En om nog op spelling terug te komen. Internet is nogal een vluchtig medium en ik sta soms zelf verbaasd over de spelfouten die ik maak. Het zijn eerder tikfouten. Maar ala, het gaat om de boodschap nietwaar? Bovendien is het een moderne hebbelijkheid om zo op de correcte spelling te letten. In oude teksten van de 17e eeuw had elke scribent zijn eigen spelling. Paart, Paert, Peert, Paerd, daar keek de aandachtige lezer wel doorheen. Overigens doen ze in Amerika minder moeilijk over de spelling als wij hier in Europa. Maar ik moet toegeven, bij spelfouten denk je onwillekeurig dat het schrijfsel ook denkfouten zal bevatten.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Vikingdread

   Beste “anoniem”,

   Ik snap niet zo goed wat de aard van mijn werkzaamheden met de gevoerde discussie van doen heeft, maar ik zal u beleefdheidshalve antwoorden.

   Sinds ik mijn studie heb beëindigd, ben ik 22 jaar onafgebroken werkzaam in de ICT. Van die 22 jaar heb ik 4 jaar in de publieke sector gewerkt. Jawel, ook ik was ooit ambtenaar, maar wel een die hard werkte!

   Ik ben dankbaar dat ik nog werk heb en ken tegenwoordig genoeg mensen die buiten hun schuld om door “de crisis” hun werk zijn kwijtgeraakt.

   Wedervraag: zou ik in uw ogen minder geloofwaardig zijn als ik ook tot dit leger van onvrijwillig werklozen zou behoren?

     /   Beantwoorden  / 
 25. anoniem

  Beste Vikingdread,
  Ik werk in het onderwijs ( Ja ook !!!!), ik ben sinds een paar jaar geen semi-ambtenaar meer. In het onderwijs werk je met mensen en niet met analyses (of althans erg weinig en simpel)zoals in jouw sector. Ik werk de laatste 25 jaar in wat men noemt een 100% “zwarte buurt.” Daarvoor 10 jaar in een gemengde buurten, wel volksscholen.
  Wat ik in die 35 jaar heb geleerd is dat de cultuur/ godsdienst/land niet zo belangrijk is voor de integratie, maar het milieu des te meer( of zoals men het ter linkerzijde noemt klasse ) Dit was al een probleem toen ik als pikkie van 20 begon in een lelieblanke klas en dat is nu ook nog zo. Ik heb ook aan politieke vluchtelingen van diverse pluimage lesgegeven. Deze waren over het algemeen afkomstig uit een gegoed milieu en hadden een goede schoolopleiding. Deze mensen konden zich al na 1 of 2 jaar redden in onze maatschappij.

  Door mijn werk kom ik dus met allerlei mensen in aanraking. Aardige en niet- aardige.

  Met dit verhaal wil ik alleen maar zeggen, kijk naar de hele persoon en niet alleen naar een aspect wat je niet bevalt, anders wordt die wrat in dat nekkie, om Toon Hermans te citeren, steeds maar groter.

  Volgens mij denk jij te veel in computer-schema’s, misschien een beroepsdeformatie. Zal ik ook wel last van hebben.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Vikingdread

   Voordat ik mij omschoolde tot ICT-er studeerde ik Cultureel werk aan de “Sociale Academie”. Ik heb stage gelopen bij het “Aktiekomitee Pro Gastarbeiders” in Rotterdam, taalles gegeven aan migranten en ik runde een club voor straatjongeren (tuig) van Turkse en Marokkaanse afkomst.

   Je oordeelt wel heel erg lichtvaardig over wie ik ben of hoe ik denk, puur op basis van het feit dat ik nu WERK als ICT-er.

   Laat me je dit zeggen: mijn WERK bepaalt niet wie of wat ik ben! Mijn werk betaalt mijn rekeningen. Begrijp je het verschil?

   Verder woon ik al 22 jaar in de ergste Vogelaarwijk van Nederland. Tenminste, volgens de beschikbare veiligheidscijfers.

   Kom mij dus alsjeblieft niet vertellen dat ik niet weet hoe het leven op allerlei niveaus in elkaar steekt. Ik sta middenin de maatschappij en weet donders goed wat er gebeurt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. anoniem

    De termen die jij gebruikt zijn allemaal jaren zeventig uitdrukkingen, dus ik denk dat je zit te jokkebrokken. Een ICT er in de ergste Vogelaarwijk in Nederland??? Belachelijk!!!!!
    -
    Als ik het heb over beroepsdeformatie voel je je onmiddellijk in je eer aangetast. En ik zeg er nog achteraan : zal ik ook wel last van hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Vikingdread

     Beste “anoniem”,

     Ik begrijp werkelijk niet waar je het lef vandaan haalt mij te beschuldigen van “jokkebrokken”.

     Ik zou je zo een kopie van mijn propedeuse-papiertje van de Sociale Academie kunnen tonen, maar ik ga mijzelf tegenover iemand die post als “anoniem” en ongefundeerde beschuldigingen aan mijn adres uit, niet op die manier verantwoorden.

     Het gebruik van jaren “70 uitdrukkingen is niet mijn keuze. De baas van het “Aktiekomitee Pro Gastarbeiders” (Nel Soetens) was een echte rode rakker en was wellicht nogal verknocht aan deze manier van spellen, ik weet het niet.

     http://www.trouw.nl/krantenarchief/1993/03/16/2665872/Nel_Soetens_stopt_na_24_jaar_strijd_pro_gastarbeiders.html

     Verder woon ik wel degelijk in een echte Vogelaarwijk, want als éénverdiener is het niet gemakkelijk een betaalbare woning elders te vinden. Wat denk je, dat ICT-salarissen in kilo’s goud uitbetaald worden? Doe toch eens normaal joh!

     Als jij het hebt over beroepsdeformatie voel ik mij niet onmiddellijk in mijn eer aangetast, maar voel ik de behoefte wat meer over mijn achtergrond te vertellen zodat je begrijpt dat je niet met een ééndimensionaal persoon te maken hebt. Wat mij irriteerde was jouw gemakkelijke oordeel over de manier waarop ik als ICT-er zou denken (nl. in schema’s). Je kent mij niet, maar je matigt je allerlei oordelen aan.

     Eén ding is mij in ieder geval duidelijk: u heeft weinig manieren meegekregen van uw opvoeders, of u bent ze vergeten.

     Wat mij betreft stopt hier onze “discussie”. Ik heb betere dingen te doen dan me voor leugenaar uit te laten maken door een laffe “anoniem” die te belazerd is om op basis van argumenten een dialoog te voeren.

     Ten slotte nog dit:

     Vandaag verscheen een artikel getiteld “Enquete Rijksambtenaren & de PVV: Wel bezwaren, geen ontslag” waaruit zou blijken dat van de duizenden rijksambtenaren die denken door de gedoogsteun van Wilders ‘in gewetensnood’ te komen, nog niet één procent denkt aan opstappen.

     link: http://www.depers.nl/binnenland/503790/Wel-bezwaren-geen-ontslag.html

     dat maakt de hele discussie verder overbodig…

       /   Beantwoorden  / 
 26. anoniem

  Ik heb even gegoogled op je nick, maar wat ik daar tegen kom, is te WALGELIJK voor woorden. Een en al frustratie, haathitserij enz. enz. Ik weet niet of jij dezelfde persoon bent, anders zou ik je nick maar gauw veranderen.

    /   Beantwoorden  / 
 27. Mat

  :-) )

    /   Beantwoorden  / 
 28. anoniem

  Maar natuurlijk kon onze Supergeert er niets aan doen. Het lag aan die 3 dissidenten van het CDA, die van hem een schritelijke garantie moesten afgeven voordat hij ze bliefde te vertrouwen. Dat hij daar al de Grondwet terzijde mee schoof is natuurlijk van ondergeschikt belang.

    /   Beantwoorden  / 
 29. besserwessie

  Subversief betekent ontwrichtend of ondermijnend.

  Zo zou ik deze weblog willen karakteriseren. Ik hoop dat de voornamelijk linkse ambtenaren de oproepen van Willem Hofs op deze website niet zullen opvolgen.
  Hijzelf zou voor deze oproepen op staande voet moeten worden ontslagen.

  Nu het kabinet Bruin-1 praktisch een feit is zouden hij en zijn medestanders op deze website de eer aan zichzelf moeten houden en ontslag nemen. Maar dat zal wel teveel gevraagd zijn, en bovendien moet de huur/hypotheek betaald worden en dat kan niet uit principes gefinancierd worden.

  Alleen Mat, hoewel waarschijnlijk werkzaam in de collectief gefinancierde sector, kan zich nog wijsmaken dat hij principes heeft maar zijn baan daarvoor niet hoeft op te zeggen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mat

   Bessiewessie ik snap dat jij dat wenst, ik snap ook goed als politici hun zetel opgeven omdat ze niet met Wilders willen samen werken, alleen als ze dat doen maken ze het Wilders ook wel erg gemakkelijk …en wat doe je dan opstappen of blijven zitten? Die vraag stelde Ferrier en Koppejan en nog vele andere zichzelf. Welk besluit ze ook nemen ze krijgen heel veel kritiek over zich heen, dan heb jij het toch gemakkelijk als principeloos persoon. Je gelooft waarschijnlijk zelf toch ook niet dat dit kabinet iets zal bereiken of een lang leven beschoren is., het is goed dat Ferrier en Koppejan binnen het CDA blijven om zo nog enigszins Wilders terug te kunnen fluiten. Ik ben geen ambtenaar en die vraag hoef ik mijzelf dus ook niet te stellen, maar als je opstapt om Wilders geef je hem ook gewonnen en dan kun je nog zoals ik doe via Internet je stem laten horen en niet meer van binnenuit. Dus lieve ambtenaren blijf lekker zitten waar je zit, doe je werk met plezier maar weiger de loopjongen van Geert Wilders te worden.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Mat

   Grappig eigenlijk of triest..dat jij als PVV-er zelf dit kabinet als Bruin-1 betiteld, dat zal Wilders, Rutte en Verhagen niet kunnen waarderen.
   ps. ik ben werkzaam in klein middenstandbedrijf, geen collectief gefinancierde instelling en slecht betaald, maar wel naar mijn zin.

     /   Beantwoorden  / 
   1. de schoolmeester

    Zo besserwessie eindelijk je ware identiteit prijs gegeven met je opmerking van bruin 1.

      /   Beantwoorden  / 
 30. besserwessie

  Wilders kwam, zweeg en overwon.
  Vrijspraak ge-eist op alle punten, wraking rechtbank wegens vooroordeel.

  nu nog:
  Niet ontvankelijk verklaren rechtszaak wegens vooroordeel van het Hof.
  Veroordeling Tom Schalken (rechter Hof) wegen beinvloeding getuige.

  Tenslotte:
  De hindermacht van linkse ambtenaren -waaronder deze website- moet gebroken worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mat

   He Besserwessie, het bruine overhemd van je grootvader past je goed zo te lezen

     /   Beantwoorden  / 
 31. Luke

  vrijheid van uitbuiting en belediging,het gaat hier steeds meer op de USA lijken.

    /   Beantwoorden  / 
 32. Luke

  wilders is een zwakeling en heeft bescherming nodig van een stuk of wat lijfwachten,wie ben je dan,een vrijheid strijder? vrijheid is een ruim begrip en vrijheid van godsdienst hoort daar zeker bij,ik respecteer mensen en laat ze in hun waarde,we zijn allemaal mensen,niemand is meer of minder dan een ander,leef en laat leven ,en raad eens,ik heb nog nooit een lijfwacht gehad,en die heb ik ook niet nodig,ik heb niks tegen mensen,nou wilders nog,de bange clown.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.