Minister Ter Horst schendt onze privacy

Minister Guusje ter Horst schendt de privacy van alle Nederlanders. Dat zegt burgerrechtenorganisatie Privacy First. De organisatie dagvaardt de minister binnenkort voor de rechter omdat ze de Europese privacyregelgeving schendt. Burgerrechtenorganisatie Privacy First stelt dat het nieuwe Nederlandse paspoort, ja die met de vingerafdruk, strijdig is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

De minister van Binnenlandse Zaken krijgt van de organisatie nog een week de tijd om te stoppen met de centrale registratie van vingerafdrukken, zoals vastgelegd in de paspoortwet.

Doet Ter Horst dat niet, en dat doet ze natuurlijk nooit, dan wordt ze voor de rechter gedagvaard met als doel de wet op dit punt buiten werking te stellen.

Volgens Privacy First is er vrijwel geen enkel andere Europees land de vingerafdrukken van zijn burgers in een centrale databank stopt.

Het digitale bestand met vingerafdrukken van de volledige Nederlandse bevolking, oorspronkelijk bedoeld om identiteitsfraude te voorkomen, dreigt volgens de burgerrechtenorganisatie een opsporingsregister te worden.

Lees ook:Vier vingerafdrukken voor nieuw paspoort
Lees ook:Weer een prijs voor Guusje ter Horst
Lees ook:Rouvoet wil toezicht op Laura handhaven
Lees ook:Rijkswaterstaat censureert boek over reorganisatie
Lees ook:Ter Horst en Klink genomineerd voor Big Brother Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.