Meldplicht voor lekken in databank

De overheid moet lekken in databanken met persoonsgegevens melden. Dat schrijft digitale burgerrechtenwaakhond Bits of Freedom (BOF) in een brief aan de minister van Justitie. De aanbevelingen zijn volgens BOF nodig omdat veel databanken niet veilig zijn.

Andere aanbevelingen van de stichting zijn de introductie van een audit-verplichting voor beheerders van databanken, de bevordering van beveiligingsmaatregelen door privacy-by-design, de verplichtstelling van privacy effect rapportages bij wet- en regelgevingsvoorstellen en de beperking in de tijd van privacy-beperkende overheidsmaatregelen.  De meldplicht datalekken is al in verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, ingevoerd.

Lees ook:Vier vingerafdrukken voor nieuw paspoort
Lees ook:Minister Ter Horst schendt onze privacy
Lees ook:Nederlandse Maud de Boer even de baas van Raad van Europa
Lees ook:Ontslag voor leraar na relatie met 17-jarige
Lees ook:Ter Horst en Klink genomineerd voor Big Brother Award

Eén reactie op “Meldplicht voor lekken in databank

  1. jan

    zoek een werkloze loodgieter en het lek is zo verholpen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.