Nederland topper in tappersland

Hirsch Ballin en Albayrak tappen wat af: vorig jaar zijn er in ons land 26.425 telefoonnummers afgeluisterd. En dan zijn nog niet eens de taps van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten opgenomen, omdat die taps staatsgeheim zijn.

Nederland is een van de top-tappers van de wereld en laat de Verenigde Staten (2208 taps), het Verenigd Koninkrijk (1881) en België (3603) ver achter zich. In Duitsland waren er 44.000 taps, in in Frankrijk 26.000.

Volgens minister Hirsch Ballin va Justitie kunnen we hieraan geen conclusies verbinden, omdat de rechtstelsels te zeer van elkaar verschillen. De minister noemt de tap een effectief opsporings-middel. In 90 procent van de gevallen ging het trouwens om het aftappen van mobieltjes.

Lees ook:Paspoort kwijt na zwaar misdrijf
Lees ook:Ombudsman tikt opsporingssite op de vingers
Lees ook:Polygamie nieuwe trend: Hirsch Ballin heeft geen fantasie
Lees ook:Help, de overheid communiceert op de camping!
Lees ook:Feesten met een wapen in je achterzak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.