Moordenaar elke week confronteren met slachtoffer

Moordenaars moeten in hun cel elke week de foto’s van hun slachtoffers bekijken als de nabestaanden dit willen. En mensen die een kind hebben vermoord of verkracht, moeten standaard levenslang de cel in. Dat stelt oud-Tweede Kamerlid Joost Eerdmans voor namens het Burgercomité tegen Onrecht.

Eerdmans is voorzitter van het comité dat de positie van slachtoffers van ernstige geweldsmisdrijven en hun nabestaanden willen verbeteren. Het comité bestaat verder uit vertegenwoordigers van de drie organisaties die zich inzetten voor slachtoffers en nabestaanden van ernstige geweldsmisdrijven.

Ze vinden het strafklimaat in Nederland te slap en pleiten daarom voor minimumstraffen voor delicten als moord (15 jaar) en verkrachting (8 jaar). Het comité wil de politiek wakker schudden, omdat belangrijke wetgeving veel te lang op zich laat wachten.

Lees ook:Primeur: Artsen over medische missers
Lees ook:Lobbyist gaat over lijken
Lees ook:Ziekenhuizen draaien overuren door gladheid
Lees ook:Nabestaanden militairen ontvangen nagedachtenisoorkonde
Lees ook:Wargame vervangt banenwinkel Defensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.