Callcenter Postbus 51 moet 250 miljoen bezuinigen

Het Duitse mediaconcern Bertelsmann gaat volgens verschillende Duitse media 250 miljoen euro bezuinigen en fors snijden in het aantal arbeidsplaatsen bij dochterbedrijf Arvato. De Nederlandse vestigingen van Arvato in Venlo en Venray verzorgen de callcenters van de Nederlandse overheid voor Postbus 51. Of de werkzaamheden voor de Nederlandse overheid gevaar lopen door de bezuinigingen bij de callcenters, is niet bekend.

Bertelsmann ligt in Duitsland al enige tijd onder vuur vanwege de slechte arbeidsomstandigheden en lage salarissen in de callcenters. Bertelsmann wil in totaal 1 miljard euro besparen om het komende jaar 800 miljoen euro aan leningen terug te kunnen betalen. De mediamultionational presenteert vandaag haar halfjaarcijfers.

Lees ook:Persoonsdata Nederlanders in commerciële Duitse handen
Lees ook:Minder service door commercie bij Postbus 51
Lees ook:Hoofdkantoor en directeur Staatsloterij bedreigd
Lees ook:Rijk bespaart 15 miljoen euro op websites
Lees ook:Leger des Heils is van de overheid

0 reacties op “Callcenter Postbus 51 moet 250 miljoen bezuinigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.