Rijkswaterstaat moet met de billen bloot

Rijkswaterstaat moet met de billen bloot.  Tweede Kamerlid Lia Roefs (PvdA) wil van minister Camiel Eurlings weten wat er zo structureel mis is bij Rijkswaterstaat (RWS), dat onderzoeksjournalist Marcel Metze het boek Veranderend getij niet mag publiceren. Metze schreef het boek in opdracht van RWS.

Het boek handelt over de ingrijpende reorganisatie bij RWS tussen 2003-2008. Toen het boek van Metze af was, wilde RWS het niet uitbrengen.

Daarop kondigde Metze aan het boek zelf te willen uitgeven. Daarop stapte RWS naar de rechter. Die oordeelde dat Metze het boek niet in eigen beheer mag uitgeven, omdat hij contractueel afstand heeft gedaan van dit recht. RWS zegt een gekuiste versie van het boek te willen uitgeven.

Volgens kamerlid Roefs is het vreemd dat Metze bij het begin van zijn onderzoek de vrije hand kreeg, maar dat daarna de afwijkende meningen uit het manuscipt werden verwijderd.

Ze vraagt zich af waarom belastinggeld wordt uitgegeven aan een gecensureerd boek, terwijl het volgens haar de bedoeling was een openhartig en onafhankelijk boek te laten schrijven. Verder vraagt zij de minister om het manuscript ter inzage naar de Kamer te sturen. Roefs: ‘Ik wil graag lezen wat er fout gaat bij Rijkswaterstaat’.

De Staatsuitgeverij, ow sorry de SDU, schijnt in de markt te zijn om de gecensureerde versie van het boek uit te geven.

Lees ook:Rijkswaterstaat censureert boek over reorganisatie
Lees ook:Ministerie zwijgt over boek Veranderend getij
Lees ook:Rijkswaterstaat leest als spannend jongensboek
Lees ook:Rijkswaterstaat wil af van Capgemini
Lees ook:Kamervragen over trieste einde Zangeres zonder Naam

0 reacties op “Rijkswaterstaat moet met de billen bloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.