Beatrix verdient ruim 5 miljoen euro

Koningin Beatrix kan volgend jaar rekenen op zo’n 5,1 miljoen euro. Hiervan is 834.000 euro inkomen en bijna 4,3 miljoen euro als onkostenvergoeding voor onder andere  personeel. Prins Willem-Alexander krijgt in 2010 bijna 1,4 miljoen euro, waarvan 248.000 euro salaris en meer dan 1,1 miljoen euro voor kosten.

Prinses Máxima ontvangt als echtgenote ook 248.000 euro. Verder heeft ze heeft 376.000 euro te besteden aan personele en materiële uitgaven.

Het Koninklijk Huis heeft voor het eerst een eigen begroting. Tot nu toe waren de kosten versnipperd over verscheidene ministeries. Nu zijn alle uitgaven die samenhangen met het uitoefenen van de functie van staatshoofd ondergebracht in de begroting De Koning. Helaas is in deze begroting niets terug te vinden over de fiscale sluiproutes die de koninklijke familie via paleis Noordeinde onderhoudt.

Lees ook:Ons koningshuis big spender
Lees ook:Ministers betalen honderden euro’s terug
Lees ook:Rijk bespaart 15 miljoen euro op websites
Lees ook:Ministerie Economische Zaken biggest spender
Lees ook:Leger des Heils is van de overheid

0 reacties op “Beatrix verdient ruim 5 miljoen euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.