Mijn Overheid te ambitieus

Volgens ingewijden is het programma Mijn Overheid veel te ambitieus van opzet. Zo zijn de voordelen voor burgers om bij de overheid een internetpagina op te zetten nihil.

De ‘zaken’ die burgers volgens de overheid via hun persoonlijke internetpagina (PIP) kunnen regelen, zijn voor een groot deel al op een andere manier beschikbaar of verkeren nog in een testfase.

Zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken onlangs met veel bombarie bekend dat voertuigeigenaren voortaan via Mijn Overheid hun persoonlijke voertuiggegevens kunnen inzien. Maar dat kunnen Nederlanders al lang via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

De top van het ministerie zit nu met het programma in haar maag. Het project stoppen leidt tot gezichtverlies.  Het project doorzetten vergt nog tientallen miljoenen euro’s extra, terwijl er de afgelopen jaren ook al tientallen miljoenen in Mijn Overheid is geinvesteerd.  

Een andere optie is Mijn Overheid te integreren in Antwoord voor Burgers. Daarmee wordt gezichtsverlies voorkomen en kan het programma een nieuwe start maken.

Lees ook:Burger: geen interesse in Mijn Overheid
Lees ook:GovUnited: miljoenen euro’s over de balk
Lees ook:DigiD bedrijven komt niet van de grond
Lees ook:Postbus 51 wordt Antwoord voor Burgers
Lees ook:Antwoord voor Burgers: grip op ICT-doolhof overheid

Eén reactie op “Mijn Overheid te ambitieus

  1. jan

    de overheid en ambitieus dat kan haast niet waar zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.