Burger: geen interesse in Mijn Overheid

Het initiatief van de overheid om elke Nederlander een persoonlijke internetpagina aan te bieden slaat niet aan. Burgers zijn nauwelijks geinteresseerd in de webomgeving van Mijn Overheid waarmee ze ‘al hun zaken’ met de overheid kunnen regelen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor het project, heeft een webomgeving laten bouwen waar ruim 10 miljoen Nederlanders een zogeheten persoonlijke internetpagina (PIP) kunnen opzetten. Nog geen 10.000 Nederlanders hebben een eigen pagina bij de overheid aangemaakt. Mijn Overheid is in 2006 gestart en is er sindsdien niet in geslaagd de Nederlanders voor de persoonlijke internetpagina te interesseren.

Lees ook:Mijn Overheid te ambitieus
Lees ook:Helft Nederlanders: bezuinig op koninklijk huis
Lees ook:Al 3,3 miljoen Nederlanders in bel-me-niet-register
Lees ook:Nederlander geeft overheid een mager zesje
Lees ook:Persoonsdata Nederlanders in commerciële Duitse handen

0 reacties op “Burger: geen interesse in Mijn Overheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.