Politie huurt duizend externe ict’ers in

De politie moet ook volgend jaar weer circa duizend externe ict’ers inhuren.  Dat blijkt uit de gunningen van de ict-organisatie van de Nederlandse politie (vtsPN).

Vorig jaar leverde dat een kostenpost van 150,9 miljoen euro op. Het eerste half jaar van 2009 huurde de vtsPN voor 77 miljoen euro in; daarvan werden zo’n duizend externe ict’ers betaald. De organisatie telt zelf zo’n 1800 medewerkers.

De vtsPN kampt al langer met het probleem van torenhoge inhuurlasten. Bovendien kampte de vtsPN met een rammelende administratie waardoor een goed overzicht op het inhuren van ict-personeel ontbrak.

Lees ook:Buitensporige salarissen ict-specialisten bij de politie
Lees ook:Computercrash bij de politie
Lees ook:Binnenlandse Zaken stikt van de externe ict’ers
Lees ook:Summersale: twee medewerkers voor de prijs van één
Lees ook:Nederland telt een miljoen ambtenaren

Eén reactie op “Politie huurt duizend externe ict’ers in

  1. Harrie Reintjes

    Wat ik niet begrijp is dat de meeste overheden nog steeds gebruik maken van dure intermediair bureaus die een slordige 30% van de tarieven van externen opstrijken, terwijl er inmiddels tal van websites zijn (zoals http://www.1001managers.nl , http://www.freelance.nl, http://www.hetzelfstandigencollectief.nl, http://www.you2b.nl) waar eenvoudig interim-krachten kunnen worden geselecteerd. Gelukkig zijn er inmiddels al enkele (semi-)overheidsorganisaties (UWV, Min. v. BZK) die rechtstreeks zaken willen doen met ZZP-ers, zie het overzicht van websites op http://www.1001interimjobs.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.