Waarheid over Catshuisbrand bezwijkt onder machtswellust CDA-bestuurders

De ontsporingen bij de Catshuisbrand zijn het gevolg van de zucht naar macht van het CDA.

Uw ambtenaar ziet na het lezen van een column van Hans Goslinga in Trouw en een interview met CDA-beroemdheid Hans Hillen in de Volkskrant zijn eigen ervaringen bevestigd.

In zijn column in Trouw stelt Goslinga dat het ministerie van algemene zaken de afgelopen jaren door Balkenende’s politiek assistent Jack de Vries is veranderd in een CDA-bolwerk. Alleen voor CDA-ambtenaren is een plekje in de kudde van minister-president Balkenende. En dat mag wat kosten.

De column van Goslinga is een van de betere politieke analyses die er de afgelopen tijd over de ‘state of Holland’ zijn verschenen.  ‘Something is rotten’, dat wordt bevestigd door CDA-beroemdheid Hans Hillen in de Volkskrant: ‘Het CDA is tactisch aan het besturen. Dat doen ze goed, maar dat kunnen ambtenaren ook.’

Een minister-president die liegt en bedriegt en ambtenaren – partijgenoten – die voor hem en de partij liegen en bedriegen. De democratie, waarheid en recht zijn in het geding. En laten dat nu net de normen en waarden zijn waarover de minister-president bijna dagelijks preekt.

Lees ook:Gekkenhuis: Balkenende probeerde EU-natuurwet af te zwakken
Lees ook:Minister-president Cohen
Lees ook:Afghanistan-ervaringen in Task Force Uruzgan
Lees ook:Einde aan getreuzel: Hedwigepolder gaat onder water
Lees ook:Balkenende is het doemscenario

0 reacties op “Waarheid over Catshuisbrand bezwijkt onder machtswellust CDA-bestuurders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.