Hoogste alarmfase in Den Haag over stagnatie e-overheid

De overheid heeft een publieksversie uitgegeven van het Nationaal  Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-overheid, in ambtenarentaal het NUP. In het NUP doet het kabinet Balkende een groot aantal beloften aan de Nederlandse bevolking over de digitale dienstverlening van de overheid.

Uit betrouwbare bron kan ik melden dat Den Haag in de hoogste alarmfase verkeert als het over de digitale dienstverlening gaat. Balkenende krijgt het maar niet van de grond. En na zijn gestuntel met het innovatieplatform kan de minister-president zich geen nieuwe mislukking veroorloven.

Een publieksversie van het NUP, het staat vet op de voorpagina gedrukt. Maar volgens de inleiding is het bedoeld voor ‘bestuurders en beleidsmedewerkers van departementen, provincies, gemeenten, waterschappen en uitvoeringsorganisaties’.

Tja voor wie is het nu? Of is dit ‘het publiek’ volgens de Haagse politiek? Communicatie is niet het sterkste punt in Haagse kringen. Zo heeft een beleids- of communicatieadviseur bedacht dat er ook een filmpje over het NUP op YouTube geplaatst moet worden.

Het is een filmpje van ruim 7 minuten dat bol staat van het Haagse jargon. Geen mens die het begrijpt. Het filmpje geeft alleen maar meer voeding aan de publieke opinie dat deze regering geen visie heeft en geen aansluiting bij wat er in de samenleving leeft. En net als op het gebied van innovatie dreigt Nederland ook op het gebied van digitale dienstverlening een ontwikkelingsland te worden.

Maar hoe nu verder? Weet u het?

Lees ook:Overheid faalt, burger de dupe
Lees ook:Grap: de troonrede als boodschappenlijstje
Lees ook:Politie zet YouTube in: geen tolerantie bij geweld
Lees ook:Rijks-Regelnicht geeft les in regelreductie
Lees ook:E-overheid mist e-motie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.