Hef de Onderwijsadviesraad op !

Nederland barst uit elkaar van de adviesraden. Bij tijd en wijle schrikt er een wakker uit zijn bureaucratische slaap, geeuwt een keer, spuugt een rapportje uit om daarna weer voor onbepaalde tijd verder te slapen.

Een voorbeeld hiervan is de Onderwijsraad. De dames en heren van dit Haagse aap-noot-mies clubje hebben, na een ongetwijfeld boeiende sessie met een dromenverteller, voorgesteld dat onderwijzers moeten gaan tijdschrijven!

Ik neem aan dat minister Plasterk na dit potsierlijke advies de incapabele raadslieden onmiddellijk ontslaat. Of de Onderwijsraad opheft. Er zijn al te veel van dit soort stille adviesraden in ons land.

Een onderwijzer geeft meestal een vast aantal uren les, geachte slaapkoppen. Verder wordt een geringer aantal uren besteed aan onderwijskundige en soms persoonlijke  begeleiding van leerlingen. Wanneer u deze uren bij elkaar optelt, weet u exact hoe een leraar zijn tijd besteedt. En slaap nu lekker verder, laat de leraar met rust, zodat hij zijn werk kan doen.

Uw ambtenaar wenst u een lange bureaucratische slaap toe!

Lees ook:Plasterk: geen tijdschrijven in onderwijs
Lees ook:Ontslag voor leraar na relatie met 17-jarige
Lees ook:Balkenende valt in slaap op eigen persconferentie
Lees ook:Wilhelmus in inburgeringscursus
Lees ook:Help! De ambtenaar ontdekt dat internet openbaar is

0 reacties op “Hef de Onderwijsadviesraad op !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.