Ontslag voor leraar na relatie met 17-jarige

Een leraar van het Vossius Gymnasium in Amsterdam eist zijn baan terug nadat hij door de school is ontslagen omdat hij een relatie aangegaan met een 17-jarige leerlinge.

De betrokken leraar heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen om zijn baan terug te krijgen. Volgens de man moet hij zelf weten wat hij in zijn vrije tijd doet. De relatie kwam aan het licht nadat de ouders van het meisje hadden geklaagd bij de schoolleiding.

De schoolleiding verspreidde de volgende reactie: ‘Afgelopen zomer zijn er buiten de school dingen gebeurd tussen een leraar en een leerling die niet acceptabel zijn. Na overleg met de desbetreffende leraar hebben wij onmiddellijk ontslag aangevraagd bij de kantonrechter. Voor ons staat de privacy van een ieder voorop. Dit betekent dat ik geen nadere mededelingen kan doen die de privacy van de leerling of de ex-medewerker kunnen schaden.’

Lees ook:Relatie tussen Wilders en Agema dé PVV-roddel
Lees ook:Ontslagen biologiejuf scoort als sekslerares
Lees ook:Hef de Onderwijsadviesraad op !
Lees ook:Ministers betalen honderden euro’s terug
Lees ook:Minister Ter Horst schendt onze privacy

Eén reactie op “Ontslag voor leraar na relatie met 17-jarige

  1. Fred Wijma

    Hangt er wel een beetje van af wat er in het arbeidscontract van deze leraar staat. In zijn algemeenheid geldt uiteraard, dat een docent intieme contacten met zijn/haar leerlingen uit de weg gaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.