Vette boete voor slavernij aspergestekers

Een aspergeteeltster uit Someren, die momenteel vastzit op verdenking van mensenhandel, moet twee boetes van in totaal 283.800 euro betalen aan de minister van Sociale Zaken.

Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald.

De zaak was aangespannen door de aspergeteeltster. De minister had de boetes opgelegd omdat de vrouw in strijd met de wet een groot aantal vreemdelingen aan het werk had in haar bedrijf zonder tewerkstellingsvergunningen.

Het gaat om boetes die de minister heeft opgelegd na controles op het aspergeteeltbedrijf in 2005 en 2006. Bij die controles werd destijds een groot aantal Polen aangetroffen die volgens de minister zonder tewerkstellingsvergunningen op haar aspergeveld aan het werk waren.

Op grond van de Wet arbeid vreemdelingen is het verboden om vreemdelingen aan het werk te hebben zonder dat voor hen tewerkstellingsvergunningen zijn afgegeven. Volgens de vrouw had de minister de ene boete van 128.000 euro niet mogen opleggen en had de minister beide boetes in ieder geval moeten verlagen.

De vrouw is vorige maand aangehouden op verdenking van mensenhandel. De uitspraak van de Raad van State van vandaag heeft daar geen betrekking op.

Lees ook:Natuurlijk: partijnaam Stop Wilders Nu mag
Lees ook:Raad van State beslist over Stop Wilders Nu
Lees ook:Geen uitkering voor boerkadrager
Lees ook:Vlaamse extremist aapt Wilders na
Lees ook:Kamervragen over trieste einde Zangeres zonder Naam

2 reacties op “Vette boete voor slavernij aspergestekers

  1. Frank Bikker

    Hebben die aspergestekers hun achterstallige loon trouwens al gehad. Dit soort bedrijven moeten bij staatwege liquideren. Ze ondermijnen bewust ons sociaal stelsel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.