Internetoplichter opnieuw in de fout

De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van 36 maanden geëist tegen een 30-jarige verdachte van grootschalige internetoplichting. De man bood tussen augustus 2007 en maart 2008 via internet onder andere spelcomputers en festivalkaarten te koop aan, zonder deze te leveren.

De man maakte een dusdanig betrouwbare indruk, dat hij vele slachtoffers wist te maken. In dit onderzoek kwamen ruim honderd aangiftes binnen en het totale schadebedrag wordt geschat op enkele tienduizenden euro’s.

De officier van justitie onderstreepte de eis door te stellen dat de man  onverbeterlijk is in zijn strafbare gedrag. Tot november 2009 zat de man al vast na een veroordeling voor soortgelijke feiten. Ook in 2008 werd hij door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 maanden, maar tegen dit vonnis loopt nog hoger beroep. De man was in afwachting van de nieuwe strafzaak op vrije voeten en verscheen vandaag niet bij de behandeling van zijn zaak.

De officier van justitie vroeg de rechtbank ook om onmiddellijke gevangenneming. Volgens het Openbaar Ministerie is het gevaar op herhaling groot en zijn er aanwijzingen dat hij zich na zijn vrijlating opnieuw schuldig maakt aan strafbare feiten. De rechtbank wees de onmiddellijke gevangenneming toe. De verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, zal nu gesignaleerd worden. De rechtbank doet op 25 februari uitspraak over de duur van de gevangenisstraf.

Lees ook:Voorzitter Haags gerechtshof aangevallen
Lees ook:Cel voor bedreiger ambulancepersoneel
Lees ook:Wilders flirt met Noord-Korea
Lees ook:Zijn vader is vermoord, haar vader is de moordenaar
Lees ook:Officieren vervalsen bewijsmateriaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.