Wilders, profeet van de angst al gezien?

Ik heb de uitzending van Zembla nog niet gezien. Maar Femke Halsema van GroenLinks noemt de uitzending over Geert Wilders tendentieus. In de aflevering Wilders, profeet van de angst analyseren deskundigen Wilders’ uitspraken en concluderen dat veel uitspraken feitelijk niet kloppen.

Maar volgens Halsema maakt de uitzending de vooroordelen over de publieke omroep waar. ‘Tendentieus, heeft met journalistiek weinig te maken’, twitterde Halsema. Een opmerkelijke reactie als je slechts een deel van de uitzending hebt gezien. 

Eindredacteur Kees Driehuis van Zembla vindt de aflevering over Wilders absoluut niet tendentieus, zo zei hij op Radio 1. ‘Wat is tendentieus? Ik begrijp er echt helemaal niets van, hoor. Het zal wel mijn naïeve onschuld zijn. Wat is tendentieus als je achter elkaar zet wat Wilders zegt en doet en dat controleert? Ik vond het een topuitzending. Ik ben buitengewoon gelukkig dat wij in staat zijn om tot zoiets te komen met onze mensen.’

Oordeel zelf, de uitzending duurt een kleine veertig minuten.Bekijk de video in andere formaten.

Lees ook:De ramp C2000: hulpdiensten voelen zich onveilig
Lees ook:Officieren vervalsen bewijsmateriaal
Lees ook:Pechtold is een Teflon-buikspreekpop
Lees ook:Ambtenaar wil Geert Wilders redden
Lees ook:Onderzoek brute overval op twitter en hyves

8 reacties op “Wilders, profeet van de angst al gezien?

 1. Debora

  Heb ‘m gezien, vond ‘m goed. Ik vond ‘m niet tendentieus, wel wat eenzijdig. Maar na alle eenzijdigheid van dhr. Wilders zelf mag dat ook wel eens.
  Vooral het deel over de Koran stukken in Fitna was geweldig.

    /   Beantwoorden  / 
 2. ref

  Vond het wel erg slecht. Ongelooflijk eenzijdig! Ben niet zo’n wilders fan en vind dat hij vaak hele dome uitspraken doet maar er is nou eenmaal een probleem waar alleen hij iets van zegt. Ben het totaal eens met wilders dat er hier geen plaats meer is voor mensen die het verzieken en niet willen aanpassen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Debora

   Tja, dat hangt toch een beetje af van je definitie van aanpassen. En van Wilders’ definitie krijg ik toch echt de kriebels.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Samir

   Wat vindt u dan van de positieve punten van onze multicultirele samenleving? Over de universiteiten en hogescholen die vol zitten met mensen van allochtone afkomst. Van al die allochtonen die zorgen voor werkgelegenheid. Van die mensen die zich vrijwillig inzetten voor onze samenleving. Dit zijn mensen die nodig zijn als 25% van de mensen met pensioen is. Die zijn toch bezig een bijdrage te leveren aan de samenleving. Er is een tendens om alleen maar te letten op een aanal rotblagen die in een aantal steden kehard aangepakt moeten worden. We moeten eens een keer rationeel kijken naar onze problemen en ons niet laten ophitsen door welke politicus dan ook. Als Wilders dit een probleem vindt dan moet die maar eens met een serieus voorstel komen om die op te lossen. Maar daar ligt zijn kracht niet. Ik bedoel belasting op hoodfdoeken zal dit waarschijnlijk niet verminderen. Zijn kracht ligt in het zoeken van ongelukkige mensen die hun tekortkomingen in het leven willen wreken op anderen. Gewoon ZIELIG.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Willem Hofs

  Zembla gezien. Ik begrijp niets van de kritiek op de documentaire ‘Wilders profeet van de angst’.
  De redactie heeft de uitspraken van Wilders op feiten gecheckt: goed stukje werk! En het bewijst dat Wilders maar wat roept om Nederland te indoctrineren met zijn agenda van haat en extremisme.
  De vorm waarin het programma is gegoten is niet de mijne; werkte op de lachspieren.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Anton van Oosten

  Prima uitzending. Misschien niet handig dat het “fitna” format was gekozen, maar alles was 100% onderbouwd. Fitna werd vakkundig afgebrand, uitstekend. Wilders’ totaal foute uitspraken over Israel, die op “vrijwillige” ethnische zuivering gebaseerd zijn kwamen goed over het voetlicht. De boodschap is dat de man niet deugt en die was sterk onderbouwd. Hier hebben we nu de publieke omroep voor. Hulde.

    /   Beantwoorden  / 
 5. H.Lodder

  Het blijft moeilijk voor de meesten om sympathie resp. antipathie jegens Wilders los te maken van hun daardoor dus waardeloze mening….

    /   Beantwoorden  / 
 6. Samir

  Ik vind de uitzending vol feiten zitten. Bijvoorbeeld over de film Fitna. Dat zijn feiten. Ik ben moslim en ik ben eindelijk blij dat er iemand is die erachter komt dat alles wat deze man zegt en doet gebaseerd is op leugens. En het rare is dat zelfs slimme politici(waar ik Femke Halsema wel tot reken) niet eens een keer zelf de moeite nemen om dit zelf uit te zoeken. Maar nee, mevrouw gaat de heer Wilders nog even uit het vuur houden door een uitzending tendentieus te noemen. Waar baseert u dit op? Wat is er niet waar of wordt aangedikt? De mensen die geraadpleegd worden, kunt u toch benaderen om te vragen of het allemaal klopt. Jammer, ik ga in ieder geval niet op u stemmen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.